#1 De herenkamer

Oké, ik weet echt wel hoe kinderen krijgen in z’n werk gaat. Ik zie mijzelf zo’n vijftien jaar geleden nog zitten bij biologie, heel hard te doen alsof ik dit helemaal geen gênant onderwerp vond. Al in elkaar duikend zat ik te bidden geen beurt te krijgen. Dit ga ik toch niet bespreken met een docent, lees: vet sliertig haar, slonzig gekleed en shaggy’s onder de armen. Alsof zij weet wat seks is! Maar alles beter dan om tafel met je ouders…mijn god jullie hebben mij gemaakt, ik wil toch niet beeldend voor mij zien HOE.

Het tegenovergestelde resultaat
Ah fijn het is goed gekomen en ik ben via allerlei kanalen keurig geïnformeerd. Tot nu wist ik dan ook prima hoe géén kinderen te krijgen. Maar dan komt het moment, althans bij mij, dat je juist het tegenovergestelde wilt bereiken…Blijkt dat het voorkomen van een zwangerschap bij ons nog het minst ingewikkelde deel is en het zwanger raken juist het lastigste van het hele proces.

Een sprankeltje hoop
Voor ons was het geen verrassing dat de gang naar het ziekenhuis zou moeten worden gemaakt om een kindje te kunnen en mogen krijgen. Toch, al was het maar een klein sprankeltje, was daar de hoop dat het ons gegeven was om op de natuurlijke manier kinderen te kunnen krijgen. Het blijft in mijn hoofd zo’n romantisch beeld, een liefdesbaby verwekt door twee samensmeltende lichamen die van elkaar houden. Dan klinkt een reageerbuisbaby wel erg plastisch.

De mannelijke bijdrage
Om dat sprankeltje hoop en mijn droombeeld wat realistischer vorm te kunnen geven, begaven we ons richting de herenkamer. Dat klinkt als een rokerig mannenhol, waar in statige stoelen met grote armleuningen en salontafels met hoogpolige tapijtjes, belangrijke politieke beslissingen worden genomen onder het genot van sterke drank en een sigaar. Maar nee, groter kan het contrast niet zijn. Bruut gezegd is de herenkamer een sjiek woord voor een aftrekplek, enkel bedoeld voor het produceren van zaad in een potje. De aankleding is ook verre van hoogpolig en rokerig, eerder kil en zaadlozing proof (lees: makkelijk afneembaar). In de hoek staat een bank van materiaal dat aan je huid blijft plakken, er is beschikking over een dvd met jaren tachtig porno (volle bossen, ja overal) en wat boekjes waarvan de pagina’s ietwat dubieus aan elkaar blijven plakken. Met in het achterhoofd nog het beeld je voorganger die zojuist de herenkamer heeft verlaten en het idee dat iedereen timed wat je in- en uitcheck tijd is, mag dan nu de man zijn bijdrage leveren. Succes!

2 gedachtes over “#1 De herenkamer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s