#3 Groen licht zonder foliumzuur

Ondanks dat we al zeker waren van een ICSI-traject en de herenkamer al was bezocht, mocht ook ik komen opdraven om door de mallemolen te worden gehaald. Het klinkt nog leuk ‘COLA-onderzoek’, maar nee dit is geen smaaktest voor het welbekende bruine goedje. Het staat voor Cyclusstoornissen OLigomenorroe of Amenorroe, uh ja watte…? Kort gezegd een onderzoek naar je menstruatiecyclus. Na het stoppen met de pil schommelde ik nogal met de tijdsduur tussen mijn menstruaties, zo tussen de 25 en 95 dagen (ja, in dat laatste geval zijn er menig zwangerschapstest doorheen gegaan voor het geval een wonder was geschiet). Gelukkig bleken er op papier geen hormonale afwijken te zijn gevonden, al wordt daar door de mannelijke wederhelft eens per maand toch ander over gedacht. De onregelmatige cyclus vormde geen probleem, aangezien de medicatie voor de ICSI de rijping van de eiblaasjes beïnvloed en de eisprong kan worden getimed.

Eindelijk van start
Meer dan een jaar na onze eerste ICSI schreden in het ziekenhuis, alle onderzoeken afgerond en ons huwelijk voltrokken, werd het 4 november 2014. We hadden groen licht! Eindelijk konden we van start, al borrelende daar wel even een klein ‘er komt te veel op mij af paniek momentje’ op, want vanuit totale stilstand in het traject gingen we binnen één ziekenhuisgesprek naar totale roetsjende achtbaan taferelen.

Rode vlaggentjesweek
Euforisch en zenuwachtig zaten we bij de arts aan tafel, dit was dan HET moment DE dag, op dit groene licht hadden we gewacht. Goed focus, ter zake want de arts doet blijkbaar niet aan het vieren van overwinningsmomenten en vraagt wanneer ik ongesteld zou moeten worden? Uh ja dat wisselt dus nogal hè, daar was dat hele onderzoek toch voor domme PIEP….Dat dacht ik natuurlijk alleen maar en antwoorde: ‘ergens eind november’. We zouden 11 november een kleine week naar Rome gaan, dus als ik deze maand nog wilde starten moesten we voor die tijd wel alle medicijnen in huis hebben en ow ja de prikcursus moest ook worden afgerond.

Dat verdomde pilletje
En was ik wel al begonnen met foliumzuur slikken? Zelf schrok ik erg van die vraag, want ik wist wel dat als je zwanger wilde worden dat je dan foliumzuur moest gaan slikken. Alleen was het traject zo stil komen te liggen, dat ik op een of andere manier het beginnen daarmee had uitgesteld. Nu was het ‘opeens’ zo ver en moest ik met grote schaamte ‘nee’ antwoorden. Wat een schuldgevoel bekroop mij, wij wilden toch zo graag een kindje krijgen, waarom had ik dan al maanden de tijd kunnen vinden om allerlei scenario’s uit te denken en te fantaseren over hoe het zou zijn, maar had ik er niet meer aan gedacht om dat verdomde foliumzuur pilletje te nemen? Gelukkig mochten we die maand nog wel gewoon van start en was er 6 november nog een plekje voor de prikcursus. Uiteraard ben ik daarna meteen doorgerend naar de winkel voor een potje foliumzuur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s