17 dingen die ik WEL binnenhield tijdens mijn zwangerschap

Friet.jpgWat een ramp, 4,5 week zwanger en ik ging zelf hamburgers maken. Een weeïg gevoel, zweethandjes, druk op mijn hoofd en een waas voor mijn ogen overvallen mij. Ik ga maar even zitten, goed diep ademhalen…ow nee toch vooral niet goed diep ademhalen in de buurt van de keuken. Wat gebeurt er? Ik kan nog net piepen dat ik denk dat ik moet overgeven (uh eigenlijk weet ik dat wel zeker) en vlucht weg. 

De alleseter
Ik ben zo iemand die zich al de hele dag op het avondeten kan verheugen en van uiteten gaan haar grootste hobby heeft gemaakt, maar nu was dit het ergste moment van de dag geworden. Eigenlijk waren er helemaal niet meer zo veel ‘top’ momenten op de dag. Kokhalzend probeerde ik ’s ochtends mijn ontbijt weg te werken, ’s middags at ik met lange tanden moeizaam één boterham op, tussendoor lag ik op de bank en avondeten koken lukte niet meer zonder overgeven, laat staan het opeten er van.

Weekmenu
Lekkere gerechtjes bedenken en bij elkaar shoppen, ik heb het altijd leuk gevonden. Maar nu? Alleen al bij de gedachte aan eten kon ik rechtstreeks doorlopen naar het toilet. En ooit een supermarkt vanbinnen geroken met een zwangerschapsneus? Ik kon er geen stap meer binnenzetten. Gelukkig deed manlief boodschappen, al kwam het appje ‘of dit de pesto was die ik bedoelde?’ mij niet helemaal ten goede.

Uitgebalanceerd dieet
12 weken hield ik mijzelf voor, even doorbijten. Later hield ik mij vast aan mensen die zeiden ‘bij mij was het over na 17 weken’ of ‘na 19 weken is het echt over’. Nou het werd week 27 en nog steeds stond ik over te geven. Toegegeven tegen die tijd waagde ik af en toe een klein rondje door de supermarkt en kon er bij hoge uitzondering worden afgeweken van mijn ‘uitgebalanceerde’ zwangerschapsmenu. Tot week 20 was dit mijn niet-overgeef proof dieet:

 • (het liefst witte) Boterham met hagelslag.
 • Boerenkool stamppot met uitgebakken spekjes, als het even kon om de dag
 • Patat, al was ik wel uitgesproken van welke frietzaak want bepaalde frituur geuren werden niet getolereerd.
 • Salade caprese met tomaat, komkommer, mozzarella.
 • Pakje crackertjes.
 • Druiven.
 • Chips, vooral die horentjes en dan vullen met roomkaas uit de tube met de koksmuts.
 • Snack worteltjes.
 • Melk biscuit.
 • Chocola.
 • Vissticks, onder het mom van ‘gezond’ vis. Al at ik eigenlijk meer de krokante buitenkant, met hier en daar een minuscuul stukje vis.
 • Tosti kaas met curry.
 • Grillworst, die met kaas.
 • Kroket/ bitterbal.
 • Choco schelpjes met melk.
 • Appeltaart.
 • Zwangerschap proof sushi.

 

2 gedachtes over “17 dingen die ik WEL binnenhield tijdens mijn zwangerschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s