#6 Mevrouwtje prikje

Bibber handjes check, geprepareerde spuit check, ontsmette buik check, vetrol klaar…prikken maar! Au, deze prikhand is duidelijk minder geoefend dan die van de oefenzuster in het ziekenhuis. Gelukkig zit er aan deze hand wel een hele lieve man vast die er nog even een verzachtend kusje op drukt. Argwanend controleer ik of echt alle vloeistof in mijn lichaam is verdwenen. Gek, dit was ‘m dan de eerste hormoonspuit op 16 november 2014, nu weer back to business.

Bont en blauw
Eerst was het prikken meer een extra ‘to do’ dingetje op de dag, zoiets als tandenpoetsen. Even voor het avondeten hup die spuit er in (dit ging overigens steeds soepeler). Na een kleine week werden dat twee verschillende hormonen, dus ook twee verschillende spuiten. Toen begon ik een beetje anders te piepen. Ik wisselde per dag wel van kant met spuiten, maar die vetrol is op een gegeven moment ook maar beperkt van oppervlakte (dat is dan wel weer een leuke constatering ;-)) en bij het raken van een eerder gebruikte spuit plek schiet ik lichtelijk door het plafond. Een kring van blauwe plekken siert mijn buik en een onschuldige botsing is behoorlijk pijnlijk. Ik heb mijn buik er letterlijk vol van.

Echo echo
22 november 2014 is het tijd om eens te kijken hoe vol die buik echt zit. Blijkbaar kan het nog groter en voller, want de eiblaasjes zijn nog niet goed genoeg gegroeid om een punctie in te kunnen plannen. Tot het zo ver is prikken we ‘vrolijk’ verder. De 24e mag ik weer met de benen wijd, want de echo’s moeten inwendig worden gemaakt…ook goedemorgen (ja, 8:00 uur melden in het ziekenhuis is volgens hen he-le-maal niet vroeg). Vanaf het schermpje waarop ik mee kan kijken, word ik begroet door een colonne luchtbellen. Alsof er net iemand in mijn buik met de bellenblaas in de weer is geweest. Gelukkig constateert de arts nu toch ook dat mijn buik tjokvol zit en mag ik vanavond de Pregnyl® (zorgt voor een laatste powerboost en timed de eisprong) zetten.

Standje paniek
‘Wat heb je gedaan!?’ Mijn stem slaat een octaaf hoger uit. ‘Je moest 2x poeder met 1x water mengen. Je gaat dit niet menen, ik heb mijzelf niet voor niks beurs geprikt hoor.’ Het is 22:57 uur en om 23:00 uur moet die spuit er in zitten om 26 november om 10:00 uur een punctie te kunnen hebben (tussen de 34 en 36 uur na de Pregnyl® spuit). Als een bezetene trek ik allerlei briefjes uit een laatje om het noodnummer van de ICSI-afdeling in het ziekenhuis te zoeken. Ik kan het telefoongesprek niet woordelijk volgen, maar zie mijn wederhelft instemmend knikken. Adem, geen paniek ook 2x poeder met 2x water mengen geeft dezelfde dosering is de conclusie. Wel werd er even een side note gemaakt, dat het voor de vrouw extra pijnlijk kon zijn omdat er in zijn totaliteit meer vloeistof wordt ingespoten. Heel prettig…not!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s