Doorlekkende buikslapers

Luiers
Kleine wasjes, grote wasjes. Vaak bestaande uit slaapzakken, beddengoed en pyjama’s die de nacht niet hebben overleefd. Althans de luier van Liv heeft haar nachtelijke plasjes niet overleefd.

Verzadigde voorkant
Een beetje rondvragen doet mij inzien dat dit samenhangt met de favoriete slaaphouding van ons meisje, namelijk op haar buik. Je kunt begrijpen dat als je voornamelijk één houding aanneemt de plas zich ook gaat concentreren op die ene plek. Resultaat een verzadigde voorkant van de luier, waardoor de plas halverwege de nacht zijn weg eroverheen vindt.

Geen ultieme tip
Diezelfde rondvraag eindigt eigenlijk steeds met eenzelfde conclusie: de wasmachine zal nog heel vaak dit doorlek wasje blijven draaien, want helaas de ultieme tip is er (nog) niet. Een tip voor de 100% drooggarantie heb ik dus niet, maar ik heb wel een aantal trucjes die het percentage droge nachten opkrikt.

 • Ander merk
  Een B merk luier is handig om kosten te besparen en je kunt deze prima overdag gebruiken als je de luier toch vaker verschoont, maar mijn ervaring is dat een A merk luier zeker voor de nacht minder doorlekt.
 • Andere pasvorm
  Je hebt verschillende varianten luiers, bijvoorbeeld voor active baby’s of luiers juist speciaal gericht op langdurige bescherming. Je zou zeggen die laatste optie sluit goed aan bij de behoefte aan droge nachten, maar de tot 12 uur bescherming wordt bij Liv niet altijd gehaald (het is tenslotte ook een TOT 12 uur). Luierbroekjes zijn daarom een handig alternatief en sluiten soms net iets beter aan bij de acrobatische nachtgymnastiek van onze dochter. Door de elastische band blijft de luier beter op zijn plek zitten en kan daardoor ook beter de plas opvangen op de plekken waar het nodig is.
 • Andere maat
  Ik vind dat de aangegeven kg op luierverpakkingen (aan de hand daarvan wordt de luiermaat bepaald) soms niet helemaal aansluit bij de grootte van de babybilletjes. Liv zou nu, afgaande op haar gewicht, nog ruimschoots in een maatje vier moeten passen. Als ik dit formaat zou aanhouden gaat het zelfs overdag mis met doorlekken, daarom stap ik soms net iets eerder over op een maatje groter. En een grotere luier betekent natuurlijk automatisch meer absorptie oppervlakte. Let er uiteraard wel even op dat je niet te groot gaat, want dan sluit het niet meer goed aan bij de beentjes/billetjes en lekt het alsnog.
 • Dubbel verpakt
  Als luier één het niet houdt, dan kun je kiezen voor een backup-plan in de vorm van luier nummer twee. Twee luiers over elkaar dus.

Een gat in de markt
Ik mag dan een groot gebruiker zijn, ik zit natuurlijk niet in de luierbusiness. Al denk ik een gat in de markt te zien voor het eerste luiermerk dat een speciale buikslaapluier ontwerpt. Ideetje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s