#7 Punctueel prikken, oftewel de punctie

Het ging niet zonder slag of stoot, maar de Pregnyl® zat er uiteindelijk op tijd in. Nou dat heb ik geweten, misselijk dat ik was. Zo misselijk dat we er een telefoontje aan hebben gewaagd naar het ziekenhuis of dit een normale reactie was die te wijten viel aan de Pregnyl®, of dat ik gewoon iets onder de leden had. “Ja dat kan kloppen, dat komt door het HCG-hormoon van zwangere vrouwen dat in het medicijn verwerkt is.” “Uh is dat dan een voorbode voor mijn reactie op mijn eigen zwangerschapshormonen?” Waarschijnlijk wel, luidde het antwoord vanuit het ziekenhuis…jippie.

Weggeëbde misselijkheid
Gelukkig blijft de misselijkheid niet lang hangen, want als de Pregnyl® zijn werk heeft gedaan vervaagd deze weer uit je lichaam, tenzij je natuurlijk zwanger raakt en zelf HCG-hormoon begint aan te maken. Zo loop ik op 26 november 2014 weer topfit, 35 uur na de Pregnyl® prik het ziekenhuis binnen. Een soort van heb ik er best wel zin in, dus laat het maar gebeuren.

Down under
Stipt tien uur lig ik met een lakentje over mijn onderkant, ik weet niet welke schijn dat moet ophouden, want vanaf de andere kant schijnt er een felle spot op ‘zodat ze het goed kunnen zien’ en staan er een arts, laborant, assistent, verpleegkunde en stagiair (ja, tuurlijk kom ook even kijken) naar te koekeloeren. Het is ook niet alsof ikzelf of manlief hier nog nooit een blik op hebben geworpen, maar goed ik zeg maar niets en laat het liggen waar het ligt.

Even stofzuigen
In mijn arm krijg ik een infuus geprikt voor de morfine en terwijl de radio vrolijke muziek blijft uitspuwen, duwen ze de eendenbek op z’n plaats. Alles wordt ontsmet en midden in een ‘fake hoest’, wordt de verdoving geprikt. Een ontzettende steek schiet door mijn lichaam, hebben ze ook verdoving voor de verdoving? Dan wordt er echt een gevaarte de behandelkamer ingebracht, een combinatie van een breinaald en een ministofzuiger. Eigenlijk is dat ook precies wat het is, het prikt door het eiblaasje en zuigt hem leeg om de eicel eruit te halen.

In hogere sferen
Aangezien er een stuk of dertig eiblaasjes zijn ontstaan in mijn buik, hebben de artsen besloten toch maar de morfinekraan open te draaien. Wauw, ik ben nog nooit high geweest, maar i’m flying high hoor. Jammer genoeg begint de arts haar werk te doen met het breinaald stofzuiger gevaarte en voel ik dat gewoon dwars door alle hogere sferen heen. Nu snap ik ook opeens waarom de verpleegkundige mijn hand vasthoudt en ademhalingsoefeningen produceert. ‘Concentreer op je ademhaling, goed blijven uitblazen.’

De uitslaapkamer
Eenmaal leeggezogen, word ik naar de uitslaapkamer gebracht. ’s Ochtends had ik al een zetpil moeten inbrengen en ik krijg er nu nog één, want nu de morfine niet meer door mijn aderen stroomt voel ik pas hoe beurs mijn buik is. De verpleegkundige komt nog wat te lezen, te drinken en een warme kruik brengen. Zo’n service krijg je in de beste hotels nog niet! Waarschijnlijk zitten we hier nog wel even, want ik mag pas weg als ik zelfstandig kan lopen en de uitslag van het aantal gevonden eitjes bekend is.

Ongeschreven soep regel
Ondertussen worden er andere vrouwen geholpen en ook de uitslaapkamer ingereden. Natuurlijk snap ik dat je als man misschien honger krijgt van het hele gebeuren, maar laten we afspreken dat we nooit, maar dan ook nooit automaat soep mee naar binnen nemen in een uitslaapkamer. Al helemaal niet van het drillerige champignon soort. Het sterkte mij echter wel om alle wil bij elkaar te rapen deze kamer zo snel mogelijk te verlaten. Dus ik verbijt de pijn en zeg dat het echt wel gaat. Trouwens geen enkele stink soep kan mijn dag verpesten, want met twaalf gevonden eitjes hebben we een topscore.

Een gedachte over “#7 Punctueel prikken, oftewel de punctie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s