Autoslaapjes

Auto slapenJe kunt het altijd nog zo leuk bedenken, maar als het handig uitkomt dat ze slapen in de auto dan hebben ze de grootste keet en is er geen haar op hun hoofd die aan slapen denkt. Heb je juist liever dat ze thuis in hun eigen bedje in slaap vallen, omdat je maar tien minuten rijden van huis verwijderd bent, dan kun je er donder op zeggen dat ze in slaap vallen.

Het eerste autoslaapje
Toen Liv nog geen drie uur oud was, begon haar eerste in een reeks van vele autoslaapjes. Niets raars voor een pasgeboren baby, maar wij bleven maar checken of ze ‘het nog wel deed’. Bij het uit de auto halen gingen de oogjes even open, maar eenmaal binnen werd het slapen weer hervat. Overigens was dat slapen uiteraard alleen iets voor overdag, papa en mama hebben ook helemaal geen slaap nodig ’s nachts (hoe sarcastisch). Dit is gelukkig goedgekomen, maar dat terzijde.

Trukendoos
Nu heeft Liv nog maar behoefte aan één middagslaapje en ik ‘probeer’ deze gemakshalve wel eens te plannen tijdens een lange autorit. Uiteraard is ons dametje het hier niet altijd mee eens, maar gelukkig werkt het gesuis van de snelweg vaak rustgevend. We hebben altijd nog een troef achter de hand, ze weet namelijk dat ik een hele trukendoos opentrek als ze juist niet mag gaan slapen. Haar spelletje is dan ook om te doen alsof ze gaat slapen, zodat ik mijn hele arsenaal aan gekdoenerij tevoorschijn haal. Daarom zeggen we wel eens ‘niet gaan slapen hè’, wat voor haar het startsein is om haar ‘doen alsof’ slaaphouding aan te nemen. Laat deze houding nou net zo lekker liggen als je moe bent, dat het ‘nep’ slapen overgaat in ‘echt’ slapen. Score voor mama en papa!

Sterk instinct
Denk je het voor elkaar te hebben, nog een uur rijden voor de boeg en een snurkend kind op de achterbank…nou dan ken je het kinderinstinct nog niet. Haal het bij Liv vooral niet in je hoofd om die irritante kinderliedjes af te zetten en te switchen naar je eigen voorkeur, want hoe diep ze ook in slaap lijkt deze wisseling wordt geheid opgemerkt en als rede gezien om wakker te worden. Ook stilstaan is vragen om moeilijkheden, dus proberen we die tank tot de laatste druppel leeg te rijden, want je hoeft maar de oprit van het tankstation op te draaien en haar ogen springen al open.

Hazenslaapje
Andersom zijn er ook wel eens momenten dat ik echt niet wil dat ze in slaap valt, want waar ze in haar bedje met gemak een middagdutje van twee uur doet, heeft ze opeens genoeg aan een autoslaapje van tien minuten. No way dat ze eenmaal thuis nog verder gaat slapen in haar eigen bedje. Weg met het me-time momentje van mama en hallo chagrijnige peuter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s