#11 Happy new year?

3, 2, 1….Happy new year!! 2015 is aangebroken, een nieuw jaar vol nieuwe kansen ligt voor ons.

Tijd voor evaluatie
Twee weken verder in het nieuwe jaar hebben we een evaluatiemoment met het ziekenhuis. Mijn grootste angst is namelijk dat het kindje niet is blijven zitten door het lichamelijke werk dat ik doe, met veel staan en tillen. Natuurlijk moet ik goed voor mijzelf blijven zorgen en mijn grenzen aangegeven, maar dat zou volgens de arts geen rede zijn voor de uitblijvende zwangerschap. We moeten het eerder onder het kopje ‘pech’ scharen en ons focussen op een nieuwe ronde. Deze mogen we van haar starten zodra mijn ongesteldheid zich aandient.

‘Normale’ hormoonspiegel
Hier hoeven we gelukkig niet lang op te wachten, want 17 januari 2015 kunnen we het ziekenhuis contacten dat de menstruatie zich heeft gemeld. Echt de omgekeerde wereld, want staarde ik een maand geleden nog vol vrees in mijn onderbroek om maar geen rode vlek te hoeven ontdekken, zo blij kan een mens nu zijn met diezelfde rode vlek! En helemaal fijn is ons voorraadje cryo’s, dus deze keer vrijwel geen hormooninjecties en beurze buik. Ze volgen door middel van echo’s de natuurlijke groei van mijn eigen eitje en timen met de Pregnyl® mijn eisprong om precies op het juiste moment de cryo terug te kunnen plaatsen. Even niet al dat gehannes aan je lijf, voelt toch wel als even kunnen ademhalen.

Echo, echo
Op 29 januari 2015 gaan we voor het eerst eens een echo laten maken om te kijken hoe het verloopt met de eigroei. Normaal gesproken zou je eisprong zo’n veertien dagen na het begin van je menstruatie zijn, maar mijn lichaam houdt meer het relaxtere tempo aan, dus echo twee, drie en vier zijn ook een feit. Nou hè hè, op 5 februari 2015 is mijn eitje dan toch tot grote grootte gestegen en moet die avond om 20:30 uur de Pregnyl® worden geïnjecteerd. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen, want dit keer gelukkig geen paniekerige taferelen en is om 20:32 uur alles peis en vree.

Sprong in het diepe
36 uur na deze injectie is mijn eisprong en vanaf hier worden er drie dagen (zo oud is het ingevroren embryo) opgeteld. Vervolgens komt er nog een dagje bij, want ze willen kijken of het ontdooide embryo de volgende dag weer is verder gedeeld tot een meercellig embryo. Lang verhaal kort, we komen uit op 11 februari 2015 als dag van de terugplaatsing. Even met een dikke sidenote natuurlijk, want tja eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst zullen we maar zeggen en geen deling is geen terugplaatsing.

One (wo)man show
Gelukkig was er één survivor, mijn kleine held(in)! Dit betekent wel dat mocht deze poging niet lukken er niets meer in de vriezer ligt en er een heel nieuw traject moet worden gestart. Voor nu nog even niet aan denken en ik vul in een app ‘bereken mijn uitgerekende datum’ vrolijk de dag van vandaag in. ‘Schat, één november is toch een mooie datum?’ ‘Zeker, elke datum is mooi!’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s