5 tips voor het ideale kleding kraamcadeau

Kleding2Net bevallen, nog een hormoonhuishouding van heb ik jou daar en dan je gezicht in de plooi moeten houden bij het uitpakken van een afzichtelijk kledingsetje. Uiteraard kijken we een gegeven paard niet in de bek, maar hé waar ligt de grens en moet je als trotse moeder echt je kind voor de goede orde dit maar aantrekken? Waarschijnlijk is er ook menig moeder geweest die bijtend op haar tong een cadeautje van mij heeft uitgepakt en deze vervolgens op het ‘bedankt, maar nee bedankt’ stapeltje heeft geschoven. Ach over smaak valt nu eenmaal niet te twister, maar er zijn wel een paar praktische tips waarmee je cadeau wellicht wel de weg naar de kledingkast van de kleine overleeft.

1. Knoopjes onderaan
Bij een pasgeboren baby verschoon je de luier zo’n acht keer op een dag en je komt als nieuwbakken moeder toch al tijd te kort, dus wel zo handig om niet het hele pakje uit te hoeven trekken. Van die drukknoopjes aan de onderkant zijn dan ideaal!

2. Geen capuchon
Het ziet er te schattig uit zo’n inimini hoodie of een vest met teddyberen capuchon, maar ga jij maar eens de hele dag met een capuchon bobbel in je nek liggen. Niet echt prettig voor een pasgeboren baby nekje.

3. Overslag romper
Helaas maar waar, baby’s hebben ‘het’ daar beneden nog niet onder controle en ook luiers bieden soms niet genoeg weerstand. Je hebt aan zo’n poepbroek al je handen vol, dan wil je niet ook nog eens de besmeurde romper over het hoofd van je baby uit moeten trekken, om vervolgens onder de douche de haartjes uit te moeten spoelen. Handig als je de romper aan de zijkant met drukknoopjes los kunt maken en je alles naar beneden uit kunt trekken, dan blijven in ieder geval een paar lichaamsdelen gespaard.

4. Ideale maat
Mijn ervaring is dat je van kraambezoek over het algemeen veel te grote maten krijgt. Zelf vond ik het leuk als ik de gekregen kleertjes meteen aan kon trekken en dus een kleinere maat kreeg. Meestal staat op het geboortekaartje aangegeven wat de geboortelengte van de baby is, dit komt overeen met de kledingmaat. Een geboortelengte van 50 cm, is dus maatje 50.
Extra tip: Wil je wel een grotere maat geven? Let er dan even op dat de kledingkeuze nog overeenkomt met het seizoen waarin het kindje die maat past.

5. Met sokjes
Baby’s zijn een soort mysterieuze sokken verdwijning wezentjes, want die zijn binnen de kortste keren uitgeschopt/gevallen en spoorloos verdwenen. Je hebt pakjes en broekjes waar de sokken aan vast zitten, erg praktisch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s