Liv 2 jaar!

liv2jaarMorgen is het 21 maart, het begin van (eindelijk!) de lente, maar ook de tweede verjaardag van onze lieve grote kleine meid!

De hemel op aarde
In het eerste jaar veranderde je echt van een baby in een dreumes en maakte je heel veel nieuwe fases door. Nu sta je op het punt om toe te treden tot het peuterschap, in hoeverre je dat niet al stiekem had gedaan, want die eigen wil zet al behoorlijk door. Dit jaar verdween de fles uit ons leven, je ochtend papfles werd een ‘echt’ bordje pap. We stonden je luidkeels toe te juichen toen je deed alsof het niets was dat je even zonder handen een ommetje van de bank naar de tafel maakte. Ook had je opeens niet zo veel slaapjes meer nodig overdag en doe je alleen nog een middagdutje (en die pakt mama soms gezellig met je mee). Soms lijkt het alsof je mij niet meer nodig wilt hebben, ‘zelluf doen’ roep je dan. Niet meer in de buggy ‘zulluf lopen’, niet meer met je jas aan doen mogen helpen, ‘zelluf doen’ en dan pontificaal je jas op de grond leggen in de gang en het nog zelf kunnen ook (waar heb je die truc vandaan?). Je niet meer de trap op mogen dragen, ‘zelf naar boven’ en zo gaat alles zelf. Mama voelt zich zo graag nog even onmisbaar. Als je dan ’s avonds voor het naar bed gaan aan mij vraagt ‘baby doen?’ (als een baby in mijn armen liggen) en liefdevol je handje over mijn gezicht haalt, mij aankijkt en zegt ‘mama, echt een leuke dag van gemaakt’, zak ik bijna door mijn hoeven van verliefdheid en ontroer je mij tot diep in mijn hart. Als iedereen zo zou zijn als jij, de goedheid zelve, was de wereld de hemel op aarde.

Nieuw jaar aan liefde
Je bent onmisbaar en sinds twee jaar is mijn grootste levensdoel, jou gelukkig te maken. Ik kijk er naar uit om nog meer mooie herinneringen met jou te gaan maken. De eerste daarvan is je tweede verjaardagstaart aansnijden! Hiep, Hiep, Hiep…Hoera!

2 gedachtes over “Liv 2 jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s