#14 Geheime priksessie

5 april 2015, oftewel eerste paasdag. Ook vandaag staat er weer een dosis van twee hormoonsoorten op het programma, die uiteraard net als de overige dagen op het vaste tijdstip van zeven uur ’s avonds (met wel enige marge) moesten worden gespoten. Eigenlijk zijn we hierbij nooit tegen problemen aangelopen, blijkbaar hadden we alle spuit-avonden nog altijd gewoon thuis gegeten. Toen kwam daar deze dag…

Komen jullie eten?
In al mijn enthousiasme had ik geroepen dat het ons hartstikke leuk leek om eerste paasdag bij mijn ouders te komen eten. Wat ik ook oprecht heel leuk vind, alleen nu had ik mijzelf in een lastig pakket gewerkt. Hele dagen was ik mijn opties aan het afwegen. Zal ik het gewoon vertellen? Aan het begin had het zo leuk geleken om het als een verassing te houden, maar naarmate de pogingen vorderde begon er toch de behoefte te kriebelen om ons geheim op te biechten. We zouden ook met een smoes kunnen afbellen, maar zo zit ik eigenlijk niet in elkaar.

Zusjelief
Wat moest ik zonder mijn zusje?! Altijd al, maar vandaag was ze mijn reddende engel! Saved by the bell, letterlijk. Haar belletje doorboorde mijn gepieker, eigenlijk ging het volgens mij niet eens echt ergens over, maar ik hoorde alleen nog maar dat ze op eerste paasdag tot zeven uur moest werken. Mijn radarren begonnen te draaien en daarboven vormde zich een plannetje. Het plan was als volgt: wij zouden mijn ouders ‘ontlasten’ door mijn zusje van haar werk op te halen, zodat zij verder konden met het eten voorbereiden en mijn zusje zou heus een lift naar huis niet afslaan. Dit zou ons de kans geven om in de auto de hormooninjecties te zetten. Niet waterdicht, maar ook best wel een goede kans van slagen en mocht het mislukken dan was het maar zo dat ik op de biechtstoel moest.

Geheime missie
Zoals verwacht werd er nog wel een beetje gegooid met zinnen als ‘Weet je zeker dat het niet te veel moeite is?’, maar eigenlijk zaten we vrij gemakkelijk om half zeven in de auto. De misdaadjournalist had natuurlijk wel een gat ontdekt in ons relatief vroege vertrek van huis en de aankomsttijd van exact zeven uur, bij een ritje van vijftien minuten. Gelukkig werd daar geen sjoege aan gegeven en konden we ongezien ons ritje onderbreken met een prikpauze. De instructie ‘zorg dat je prikt in een schone omgeving’, moest een beetje worden geïmproviseerd…maar het dashboard afnemen met een alcoholdoekje zal in dit geval wel volstaan. Oh en excuses aan de buurtbewoners rondom het door ons uitgekozen parkeerplaatje, jullie straat is echt niet veranderd in een drugshonk en de naalden zijn niet in de natuur verdwenen. Zelf zou ik ook wat raar uit mijn ogen kijken als ik naalden geprepareerd zag worden in een auto, maar onze geheime priksessie is geslaagd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s