9 Punten waar ik op let bij het boeken van een vakantie met klein(e) kind(eren)

Vakantiebestemming

Met kind(eren) is het toch een beetje anders vakanties selecteren, althans mijn wensenlijstje is toch aardig wat langer geworden. Nou ben ik ook niet zo van het avonturistische soort, die het allemaal wel ziet en er van maakt wat er van te maken valt. Voor één overnachting wil ik nog wel improviseren, maar voor onze vaste vakantiestek heb ik toch wel een aantal dingen waar ik op let.

1. Aparte slaapkamer
Omdat je na het naar bed brengen van je kind(eren) toch een beetje aan je accommodatie gekluisterd bent, vind ik het wel prettig dat de slaapkamer kan worden afgesloten van het leefgedeelte. Zo heb je nog een beetje bewegingsvrijheid, kan je met elkaar kletsen en hoef je niet in het donker te zitten. Een hotel valt met deze eis wel vaak af.

2. Afstanden
Ik kijk niet alleen naar de reisafstand met de auto of het vliegtuig (inclusief bijkomend (wat mij betreft i.v.m. ritme niet gewenst) tijdsverschil). Ook kijk ik naar de afstanden op de vakantiebestemming zelf. Kinderen hebben over het algemeen niet het grootste geduld van de wereld. Daarnaast heb je soms maar een paar uurtjes om iets te ondernemen, omdat je weer terug moet voor het slaapje van deze of gene. Het is dan wel zo prettig om een aantal uitwijkmogelijkheden te hebben op niet al te lange afstand rijden. Zo kun je nog eens iets bezoeken of ondernemen. Dit is in mijn geval een gevalletje door schade en schande wijs worden.

3. (Grote) supermarkt
Een (grote) supermarkt in de buurt is toch handig in geval van acuut luier, voeding, speentjes wat-ook-maar-tekort.

4. Keuken
In het buitenland staan ze je soms raar aan te kijken als je met je hele hebben en houden om zes uur aanklopt bij een restaurant. Rond een uur of half acht, op z’n vroegst, kom dan nog maar eens terug. Alleen wordt het zo’n gejengel met hongerige kind(eren) en wil ik wel eens mijn kind(eren) op tijd naar bed brengen. Dan vind ik het heel praktisch om er ook eens voor te kunnen kiezen om zelf eten klaar te maken. Trouwens ook handig om niet voor elk ontbijt, lunch, drankje etc. afhankelijk te zijn van een buiten de deur gelegenheid. Oh en in de categorie ‘niet noodzakelijk wel erg handig’, een vaatwasser en magnetron. Lekker praktisch met het afwassen en opwarmen van flesjes.

5. Toegankelijkheid
Met een kinderwagen, buggy of net waggelende dreumes zijn veel trappen gewoon niet heel handig. Ik check dus altijd even of er een lift aanwezig is en of er anders een kamer op de begane grond kan worden geboekt. Niet alleen in de accommodatie zelf is toegankelijkheid belangrijk, maar ook daaromheen. Hoe is bijvoorbeeld het zwembad of het restaurant te bereiken?

6. Kinderpakket
Alles is mee te nemen, maar babybedje en kinderstoel zijn toch wel erg prettig als deze op locatie aanwezig zijn.

7. Afkoel-mogelijkheden
Oververhitting moeten we niet hebben, dus een zwembad, meer of zee etc. in de buurt is toch wel fijn om zo af en toe even een verkoelende duik in te nemen (trouwens niet alleen fijn ‘met’, maar ook ‘zonder’ kind(eren)!). Let daarbij ook op of voldoende schaduwplekken aanwezig zijn. (Mits er is gekozen voor een zonnige bestemming natuurlijk!)

8. Airco
Ook in de categorie ‘oververhitting’. Het is voor een kindje (en waarschijnlijk voor jezelf ook) gewoon heel lekker om in een koele kamer te kunnen slapen. Je weet nooit hoe een accommodatie aanvoelt met brandende zon er op, dus fijn als je kunt bij koelen met een airco. (Ook hier geldt uiteraard weer, in het geval de zon ook aanwezig is op jullie vakantiebestemming, al kan het met een beetje zon ook al behoorlijk warm worden.)

9. Restaurant
Ideaal om niet helemaal een dorpje in te hoeven om wat te kunnen eten en toch niet zelf te hoeven koken. Daarbij biedt het de mogelijkheid (als je je hier prettig bij voelt) met een camerababyfoon op kleine afstand van je slapende kind(eren) samen een hapje te eten.

Ik ben mij er van bewust, dat het zoekresultaat na het invullen van dit eisenpakket wel eens op nul zou kunnen uitkomen. Uiteraard is echt niet alles noodzakelijk en is het belangrijk om voor jezelf te bekijken aan welke punten je meer of minder prioriteit hangt. Ben benieuwd waar jullie reis naartoe gaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s