#18 Onzekerheid ten top

De zenuwen bereiken hun hoogtepunt als 28 april 2015 is aangebroken en ik morgen officieel op een zwangerschapstest mag plassen. Mijn buik voelt wel wat krampig, alsof ik ongesteld moet worden, maar hé geen bloed is geen bloed. Op internet wordt dat trouwens gewoon geschaard onder het kopje ‘innestelingspijn’. Ik wil mij geen illusies maken, maar zo lang is mijn ongesteldheid nog nooit uitgebleven en over een paar dagen vertrekken we met de familie naar Londen, dus misschien eens nadenken over een leuke bekendmaking? Een zwangerschap, met alle bijbehorende leefregels ga ik nou eenmaal niet verborgen kunnen houden tijdens een tripje.

Testdag
Daar is hij dan, de dag die dik omrand staat in mijn agenda, 29 april 2015! Alles netjes geprepareerd, zwangerschapstest uitgepakt, handleiding goed doorgelezen, kopje om in te plassen…maar als ik mijn onderbroek naar beneden trek om ook daadwerkelijk te gaan plassen, zie ik wat ik in dit stadium niet meer had verwacht te zien. Die krampen vielen helemaal niet onder het kopje ‘innestelingspijn’, gewoon in de categorie ‘ongesteld’. Binnen een seconde valt alles in duigen, weer een grote illusie armer, waarom trap ik er elke keer weer in! Voor de vorm doe ik toch maar de zwangerschapstest en ook die laat het allerlaatste sprankje hoop snel verdwijnen.

Driemaal is scheepsrecht
Voor ons is driemaal blijkbaar geen scheepsrecht, maar voor de verzekering wel. Nou ja, drie verse pogingen dan. De cryo’s die je wellicht aan zo’n verse poging overhoudt worden gezien als bonus. Die horen als het ware nog bij je verse poging. Dat betekent dat we nu twee van de drie verse pogingen hebben gehad. We hebben natuurlijk van deze laatste poging nog vijf cryo’s in de vriezer, vrijwel hetzelfde aantal als we overhielden aan de eerste verse poging. Bij ontdooiing hielden we hier toen één goede van over om terug te plaatsen. Cryo’s hebben helaas over het algemeen een minder grote kans van slagen, maar je ‘krijgt’ ze toch van de verzekering, dus baat het niet dan schaadt het niet. In de deprimerende stemming waar ik na vanmorgen in zit, heb ik niet veel vertrouwen in deze waarschijnlijk ene cryo die ook deze keer (naar verwachting) zal overblijven en zie ik mijzelf al aan een derde en laatste poging beginnen. Sorry, maar hoe kan iemand van 26 met een gezonde baarmoeder, die veel en prachtige eitjes produceert, nu nog niet zwanger zijn? En zelfs ooit toekomen aan een laatste poging (dat was nog niet zo, maar dat zag ik even zo)?

En bedankt ziekenhuis
Protocol is dat je na de testdag het ziekenhuis op de hoogte stelt, wat het nieuws ook is. Zo’n secretaresse zal natuurlijk aardig wat van dit soort telefoontjes moeten afhandelen, maar het is niet leuk om dat ook te voelen. Ik wil aan de andere kant van de lijn horen: ‘Ach meisje, wat een ellende. Hoe gaat het nu met je? Het komt allemaal goed hoor.’ Geen zinnen als, ‘oké niet gelukt, even kijken. Dit was een verse poging? Ik ga het doorgeven aan de arts, deze belt u vanmiddag nog even terug. Fijne dag dag.’ Fijne dag?? Helemaal geen fijne dag, ik heb bloed in mijn onderbroek, kramp en mentale ellende! Lekkere bijdrage aan de deprimerende stemming. De arts die later belt wuift het mislukken van deze poging helaas niet weg als iets luchtigs. Blijkbaar hangt er nogal wat samen met het terugplaatsen van een vierde embryo, dan wel cryo (dit in ons geval). Normaal kom je namelijk in aanmerking voor het terugplaatsen van twee embryo’s/cryo’s bij een bepaalde leeftijdsgrens, maar nu kom ik met mijn 26 jaar hier ook voor in aanmerking om de slagingskans te vergroten. Daarnaast gaan ze bij de volgende terugplaatsing een echo gebruiken (dit ook op aandringen van ons, maar dat mocht niet eerder), zodat we kunnen zien dat het embryo/cryo ook daadwerkelijk wordt geplaatst waar het hoort. Oftewel, ik maak hier uit op dat de arts toch ook al wel een zwangerschap had verwacht. Bedankt hè ziekenhuis voor de ‘positieve’ bijdrage van deze toch al rot dag. Ik ga even huilen in een hoekje met een dekbed over mijn hoofd, later schraap ik alle positiviteit wel weer bij elkaar…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s