De babyuitzet

Family.jpg

De babyuitzet, de magische lijst van elke mommy to be. Althans, voordat ik ooit zelf met het fenomeen zwangerschap te maken had gekregen, was ik mij niet bewust van de noodzaak van deze lijst. Waar er uiteraard ook hele goede moeders zijn die hier helemaal niet om malen en ook prima een kind op de wereld zetten, was ik van het zwaar geïnfecteerde soort. Want waar houdt noodzaak op en steekt de manie de kop op?

Mijn eerste uitzet
Bij de eerste ben ik helemaal los gegaan, alle babyuitzet-lijstje die ik maar kon vinden werden met elkaar vergeleken en ‘missende’ onderdelen bij de één werden aangevuld bij de ander. Enige twijfel of het desbetreffende item wellicht ooit eens van pas zou kunnen komen…dan was het hoppa in de winkelwagen. Keek papa af en toe ietwat gefronst naar de portemonnee, dan was het allesoverheersende argument ‘maar jij wilt toch ook het beste voor je kind?’. Daarbij was ik degene die zich er echt in had verdiept, dus wist hij veel of die navelbandjes van levensbelang waren.

Mijn tweede uitzet
Nu met een tweede op komst ben ik eens de garage ingedoken op zoek naar mijn ontelbare ‘nuttige’ aanwinsten van toen. Gelukkig levert deze speurtocht mij een aanzienlijk kortere babyuitzet-lijst op, al begint de nesteldrang zich nu vooral te focussen op ‘lekker fris en nieuw is ook wel lekker’. Soms verbaas ik mij hoe ik spuugdoekjes, met inderdaad spuugvlekken van nummer één nog zichtbaar aanwezig (ja, wel gewassen!), nog heb willen bewaren. Ik heb zelfs een flessenborstel teruggevonden, lijkt mij ook in ontnuchterde niet zwangere toestand, niet heel hygiënisch. En tot mijn grote schaamte moet ik bekennen, dat ik zelfs spulletjes op mijn lijstje heb staan die ik (hoe is het mogelijk) de vorige keer heb gemist. Even vanuit een praktisch oogpunt bekeken, scheelt het dat we qua kleur (ik heb de vorige keer niet erg gender-neutraal ingekocht) veel kunnen hergebruiken, denk bijvoorbeeld aan kleding, kap van de kinderwagen en behang in de kinderkamer.

Ook voor grote zus
Dan mogen we het hier wel hebben over de babyuitzet, maar nu bij nummer twee hebben we ook te maken met een aanstaande grote zus. Dit maakt dat ik naast een babyuitzet (zij het in geringere mate), ook een peuteruitzet nodig heb. Zo schuift de babykamer, inclusief meubeltjes, door naar de baby. Dit betekent echter wel dat er een geheel nieuwe peuterkamer moest worden ingericht. Kinderstoel? Ook die gaat naar de volgende. Liv kan al best goed op een ‘gewone’ stoel zitten, maar een stoelverhoger is wel handig. Nog zo’n handig ‘grote broer/zussen’ tool is een meerij-plankje voor aan de kinderwagen of wat dacht je van een extra iso-fix voor in de auto. Zo sluipen er ongemerkt niet voor nummer twee, maar voor nummer één toch een aantal grote uitgaven in.

Ieder op zijn eigen manier
Mocht het niet de eerste keer zijn dat je een babyuitzet nodig hebt, dan zal het natuurlijk per persoon verschillen wat je nog over hebt en wilt hergebruiken voor een tweede kindje. Uiteindelijk zijn veel dingen (voor zowel baby één als daaropvolgende kindjes) bijzaak en krijg je als je zwanger bent van verschillende kanten echt wel te horen wat uiterst noodzakelijk is. Of je hierbij gaat voor tweedehands, eerstehands, het A merk of het B merk…je kindje wordt er niet minder of beter van.

Een gedachte over “De babyuitzet

  1. Pingback: Bakerpraatjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s