#23 Als dromen uitkomen

Het was een bloedhete zomerdag (14 juli 2015) en ik rende zwetend heen en weer tussen koffer en kledingkast. Je kan het maar moeilijk hebben met kledingstress voor vier dagen Spanje. Ondertussen trok ik nog even een sprintje naar mijn telefoon, waarop vrolijke zonnige selfies van mijn ouders binnen kwamen, met de mededeling dat ze alvast ons onderkomen voor de komende dagen aan een inspectie hadden onderworpen. Als ik iets beter kijk zie ik inderdaad achter hun lachende gezichten ons hotel heerlijk afsteken tegen een strakblauwe lucht. Gezellig om ze morgen op te gaan zoeken, al betekende buitenlandse tripjes de afgelopen maanden vaak niet iets goeds voor de afloop van een terugplaatsing.

Twee dagen op de teller
Eigenlijk ‘even afkloppen’ was ik hartstikke goed op weg, want over twee dagen mocht ik al testen en geen krampjes niets. In mijn koffer prijken dan ook twee uitersten naast elkaar, namelijk een doosje tampons en een doosje met twee zwangerschapstesten. Al ben ik van plan één van de twee testen morgen al te gebruiken. Normaal gesproken neem ik reistabletjes in, maar die mogen niet gebruikt worden als je zwanger bent, dus eigenlijk wil ik kijken of de test al laat zien waar ik aan toe ben.

Nachtbraken
Aangezien ik hoe op tijd ik ook begin, blijkbaar altijd nog tot ’s nachts aan het inpakken ben, lig ik pas tegen éénen in bed en heb ik nog precies vier uur op de klok voordat de wekker gaat. Het eerste uur lig ik alles nog na te lopen wat er in mijn koffer is gegaan, vervolgens heb ik het warm, controleer ik nog een keer mijn wekker (want die vertrouw ik op één of andere manier niet als ik er zo vroeg uit moet voor iets waar je niet te laat kan komen). Daarna word ik gefrustreerd omdat ik wil slapen en er nog maar twee uur over zijn om dat te doen. Na veel woelen ben ik blijkbaar toch nog voor even in slaap gevallen en heeft mijn wekker gelukkig zijn werk gedaan.

Haastige spoed
Aangezien de wekker afgesteld stond op maximaal aantal uur slaap, minimale aankleed tijd, hebben we best een beetje haast. Zeker nu mijn ‘to do lijstje’ afgelopen nacht langer is geworden, met dingen als ‘koelkast leegmaken’ en ‘vuilniszak weggooien’. Ow en we zouden ook nog een zwangerschapstest doen inderdaad. Ik heb niet eens de tijd genomen om mijn urine in een bekertje op te vangen, maar heb hem rechtstreeks in de straal gehouden (TMI, sorry) en vervolgens op het tegelrandje boven de wc neergekwakt. Snel ga ik verder met mijn lijstje af te strepen, lenzen bakje (check), tandenborstel (check), owww mijn telefoonoplader…en ik duik onder het bed om deze los te wrikken uit een stekkerdoos. Ondertussen bedenk ik mij dat de test nu wel uitgetest zal zijn en probeer in mijn efficiëntie op weg naar de badkamer mijn broek aan te trekken.

Wat staat hier?
Dan valt alles stil, ik heb zo’n digitale test gedaan, waar heel duidelijk ‘niet zwanger’ of ‘zwanger’ komt te staan. Dan weet je maar waar je aan toe bent en hoef je niet te blijven staren en draaien in verschillende hoeken om misschien toch zo’n tweede lijn te zien. Ik ben nog niet op voldoende afstand om daadwerkelijk te kunnen lezen wat er staat, maar het lijkt wel maar één woordje…iets korts. Hartkloppingen, geen speeksel meer in mijn mond, handen waar het zweet vanaf gutst…het overvalt mij allemaal. Dan met bevende handen pak ik de test op, ben ik gek geworden? Functioneren mijn hersenen niet meer? Ben ik spontaan verleerd te lezen? Of klopt het wel wat ik lees, maar kunnen mijn hersenen het niet processen? “Schat, kom is” piep ik. “Volgens mij staat hier ‘zwanger’.” De smile die ik dan zie verschijnen op het gezicht tegenover mij, laat al mijn twijfel wegnemen. IK BEN ZWANGER en vreugdetranen lopen over mijn wangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s