Je bent er klaar voor

37wekenEen zwangerschap kent vele mijlpalen, eerste echo, eerste keer kloppend hartje, 12 weken grens, eventueel een geslachtsbepalende echo, eerste schopjes, 20 weken echo, grens van levensvatbaar…en nu is ze af. Morgen tik ik de 37 weken aan en kan ik zeggen dat ze elk moment geboren mag worden!

Lang naar uitgekeken
De zwangerschap ging niet zonder slag of stoot, ik kan wel zeggen dat wij als gezin negen maanden op pauze hebben gestaan. Ondanks het besef van het groeiende wonder en samen genieten van de volksverhuizingen in mijn buik, telden we de dagen, weken en maanden af. Soms heb ik momenten gehad dat ik niet wist hoe ik ooit tot dit termijn moest komen, daarom ben ik blij dat ik naast verdriet, frustratie en teleurstelling in mijzelf, nu ook een gevoel van trots kan voelen.

Het grote werk
Het voldragen van een zwangerschap voelt als een overwinning, maar we zijn er natuurlijk nog niet. Het echte werk komt er nog aan, de bevalling. ‘Er is er nog nooit één blijven zitten’, probeer ik dan maar te bedenken. Alleen hoe en wanneer is nogal een ‘uithanden-geef-momentje’ en laat ik nou net graag de controle hebben. Van de vorige keer weet ik dat het je uiteindelijk allemaal overkomt en was de controledrang spontaan verdwenen, de enigste prioriteit is dan nog, een kindje gezond op de wereld zetten.

Nieuwe artikelen
Uiteraard kan het ook nog gewoon vijf weken duren voordat de kleine zich aandient (dit hoop ik overigens echt niet)! Hoe dan ook ‘only she knows’. Dit betekent wel dat mijn prioriteiten vanaf haar geboorte even helemaal 180 graden gaan draaien, neem mij het dan ook niet kwalijk als het even wat rustig is. Er is wel vooruitgewerkt, dus er staan nog genoeg artikelen in de pijplijn, maar of ik helemaal bij kan blijven en behoefte heb aan social media bepaal ik graag dan. Ik ben dus zeker niet weg, maar vanaf nu kan het zijn dat ik even in de luwte verdwijn! Jullie zien vanzelf hopelijk een mooie geboorteaankondiging verschijnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s