#3-2.0 Hij komt, hij komt

“Sinterklaas kapoentje, gooi wat….ah kramp, in mijn schoentje.” Uit volle borst zitten we bij Liv haar schoentje, inclusief wortel en tekening, te zingen. Het is begin december, maar ondanks flinke voortekenen is er nog geen menstruatie. Over en weer maken we grappen, dat ik misschien wel al zwanger ben, hoewel ik hier met een grote glimlach aan meedoe, begin ik zelf stiekem toch een beetje zenuwachtig te worden. Eerst maar eens het grote feest van Sinterklaas beluit ik en zet nog een keer ‘Zie ginds komt de stoomboot’ in.

Avondje van Sinterklaas
Het avondje van Sinterklaas breekt aan en traditiegetrouw zitten we met de hele familie aan de boerenkool met worst. Zeker nu er weer een gelovig kleintje in ons midden is, voelt het weer extra spannend. Samen plannetjes smeden over waar de goedheiligman zijn cadeautjes het beste kan verstoppen en uiteraard het hoe en wat over de entree van de beste man. Uiteindelijk is Liv pas één, snapt ze er eigenlijk niets van en eindigt het in een groot scheurfestijn (ongeacht voor wie het pakketje was bedoeld). Wanhopig probeer ik tussendoor (ter vergeefs) aan Liv bij te brengen dat ze dankbaar ‘dank u Sinterklaasje’, moet zeggen.

Eerst het één, dan het ander
Ondertussen probeer ik de sluimerende gedachte, dat morgen het feest voorbij is en alle Sinterklaasdecoratie wordt vervangen door de kerstspullen, weg te drukken. Ik had namelijk de mysterieus uitblijvende ongesteldheid kwestie uitgesteld tot zes december, maar dat is opeens al morgen. Eigenlijk maakt het ook niet uit, word ik ongesteld dan kunnen we van start en zo niet dan moeten we wachten of we hebben samen een wonder verricht. Je er bij neerleggen, blijkt dus de beste remedie, want ’s nachts hoef ik nergens meer vraagtekens bij te zetten.

We kunnen van start
Opgelucht bel ik de volgende ochtend het ziekenhuis, dat we van start kunnen. Gelijk voor morgen (zeven december) wordt er een inwendige echo ingepland, zodat ze kunnen zien hoe mijn baarmoeder er bij ligt. Hoe is deze na een zwangerschap en bevalling herstelt en zijn er eventuele cystes aanwezig? Zeker het lokaliseren van cystes zijn belangrijk, om deze straks niet te verwarren met een groeiend(e) eiblaasje(s).

Beroerde timing
Jammer genoeg is mijn timing redelijk beroerd te noemen, de arts geeft aan wel de behandeling in gang te zetten, maar dat we er rekening mee moeten houden dat deze kan stranden vanwege kerst of oud en nieuw. Daarnaast maken wij gebruik van een cryo-behandeling in eigen cyclus (niet gestimuleerd door hormonen), omdat we nog goede embryo’s over hebben van de vorige hormoonbehandeling, dit betekent wel dat mensen die wel hormonen hebben gespoten voorrang op ons krijgen. Mochten we dus met te veel IVF/ICSI-gangers op dezelfde datum uitkomen voor terugplaatsing en er geen plek meer zijn, dan zijn wij de eerste in rij om afgebeld te worden en houdt het voor deze maand op. De overweging is om wel gebruik te maken van een stimulerend hormoonmiddel, zodat wij net als andere hormoongebruikers ook verzekerd zijn van een plekje. Na wikken en wegen, gaat dit ons te ver, we gaan er maar vanuit dat het wel goed komt (vroeg of laat).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s