#5-2.0 Vreemde afspraak

Op 22 december 2017, begonnen we met dat heftige gesprek, maar uiteindelijk werd toch (zij het schoorvoetend) de echo uitgevoerd waar we voor kwamen. Duidelijk was in ieder geval, dat we te maken hadden met een arts die aan de ‘tegenstanders kant’ stond, wat betreft het krijgen van een tweede kindje.

Groot houden
Even tanden op elkaar, groot houden, niet je tranen tonen…ging er almaar door mijn hoofd. De woorden van de arts hadden mij zo geraakt, maar er was geen momentje van bezinning, want nu moest ik mijzelf letterlijk bloot geven tegenover haar. Daar lag ik als een onderdanige hond met mijn benen omhoog in de beugels, terwijl de inwendige echo werd gemaakt.

Gesprongen eitje?
Met het echo-apparaat ging ze opzoek naar het eiblaasje wat rijpte in mijn buik. Als het eiblaasje groot genoeg zou zijn (rijp), dan konden we de piek bepalen en daarmee ook de terugplaatsing. Helaas bleek het voorgaande gesprek niet het enige vreemde van deze afspraak, maar ook de uitslag van de echo. De arts constateerde namelijk dat het eiblaasje, dat drie dagen eerder ook al was gemeten door een andere arts, inmiddels kleiner was geworden of al was gesprongen. Kleiner kan een eiblaasje natuurlijk niet worden, dus dat zou betekenen dat de één was gesprongen en er al een andere aan het groeien was…oftewel we hadden een cyclus gemist en daarmee ook een terugplaatsing. Beetje rare conclusie, aangezien ik niet tussendoor ongesteld was geworden en het eiblaasje drie dagen eerder nog groeiende was en zeker niet op ‘spring’ grootte.

Bewust verdraaid
Jeetje wat een nare nasmaak bleef ik overhouden aan deze ziekenhuisafspraak. In mijn hoofd had ik allerlei complottheorieën bedacht of een ‘bewuste sabotage’ van de echo-uitslag. Misschien wilde de arts wel zo erg niet dat ik zwanger zou raken van een tweede kindje, dat ze ons liet geloven dat deze maand de kans op een terugplaatsing al was verkeken en we moesten wachten op een nieuwe cyclus. Nou zou dat de arts uiteindelijk natuurlijk maar een maand uitstel geven voor een mogelijke tweede zwangerschap.

Eerlijk zeggen
Uiteindelijk zat het mij/ons zo hoog, dat ik het ziekenhuis heb gebeld om de betreffende arts te spreken. Ik heb eerlijk voorgelegd waar ik mee zat en hoe dat mij raakte. Gelukkig draaide ze wat bij, al ben ik nooit helemaal overtuigd geraakt van haar kant van het verhaal. In ieder geval wel voor vier dagen later (tweede kerstdag) een nieuwe echo op zak, om een nieuwe meting te doen. We gaan zien wat er zich dan allemaal afspeelt in mijn buik!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s