Bakerpraatjes

inbakeren

Geen bakerpraatjes, als in onzin praatjes, maar in de letterlijke zin van het woord: inbakeren! Ik had het nog nooit eerder gedaan, vond het eigenlijk een eng idee en omzeilde de optie…alleen toen bleek dat de ‘handleiding’ van onze baby gepaard gaat met inbaker praktijken.  

Ik ben niet moe
Eenmaal aan de fles, was Liv eigenlijk heel makkelijk, flesje er in en hop slapen maar weer. Viel dat even tegen, Fenna liet zich echt niet wegleggen. Dacht je haar in diepe slaap te hebben op je borst, maar eenmaal tien centimeter van haar bedje verwijderd, vlogen haar ogen wagenwijd open. Met van die ogen die zeiden: ‘waag het niet mij hier in te leggen’. Was ze dan niet moe? Het huilen begon al vijf minuten na het geven van de fles, geen honger dus, krampjes dan? Vervolgens was er zo veel tijd verstreken, dat het geen krampjes meer konden zijn en gooiden we het op aanhankelijkheid. Weer een poosje verder, ging het al weer richting etenstijd en was haar huilen waarschijnlijk te verklaren door honger. Hoewel de fles vervolgens helemaal niet werd leeggedronken, maar mevrouw pontificaal met fles in haar mond en al, in slaap was gevallen. JA HALLO…!!

Help me out
Met vier weken werden we voor het eerst op het consultatiebureau verwacht. Toch een beetje met de handen in het haar, brachten we het (niet) eet/slaap ritme ter sprake. Of we al eens aan inbakeren hadden gedacht, was de vraag van de CB-arts. Ja, aan gedacht, maar weer ver weggestopt en niets mee gedaan. Ik legde mijn angsten uit, waarna ik verzekerd kreeg dat het sowieso tot drie maanden geen gevaar kan opleveren. Daarnaast zijn er speciale slaapzakjes, waarbij de armen nog enige bewegingsvrijheid hebben, maar niet het gezichtje kunnen raken waardoor ze zichzelf wakker slaan…tja, als je nog zo klein bent dat je geen weet van het bestaan van je eigen handen hebt haha.  

Wie wat bewaart…
Tijdens de zwangerschap van Liv, was ik een fervent verzamelaar/inkoper van ‘nuttige’ babyspullen. Hierdoor was ik ook in het bezit van zo’n inbaker slaapzakje. Schoorvoetend toch maar aangetrokken bij Fenna en pardoes sliep ze twee uur achter elkaar, met als positief gevolg dat ze ook meer energie en kracht had om haar voedingen te drinken. Zo hebben we opeens een perfect slapende baby, die ook nog eens haar flesjes leegdrinkt. Ze kunnen op deze leeftijd natuurlijk nog niet bewust lachen, maar toch lijkt ze gelukkiger…en wij ook!*

*Kleine sitenote: Fenna bleek toch ook met slaapzakje en al heel hard te kunnen huilen en een potje te maken van haar voedingen…maar goed alle kleine beetjes helpen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s