#6-2.0 Gebeurd er nog iets daarbinnen?

Goed, nu moeten we eens serieus met elkaar praten! Ja, jij lieve baarmoeder van mij, 6 december 2017 werd ik ongesteld, normaliter heb je twee weken daarna een eisprong en zou er een embryo teruggeplaatst kunnen worden. Nu moet je mij toch eens vertellen hoe het komt, dat het nu inmiddels Tweede Kerstdag is en ik voor echo nummer vijf naar het ziekenhuis kan afreizen. 

Mijn geduld raakt op
Mijn geduld, nee niet mijn sterkste punt, maar kom op dit is toch niet normaal! Twee, drie echo’s, dan ben je er meestel wel en is tegen die tijd het eiblaasje wel voldoende gerijpt om een terugplaatsing te kunnen inplannen. De vorige echo leek mijn eiblaasje zelfs te zijn gekrompen, hoe dan? Doet hij aan tegenovergestelde groeirichting? Het zou ook kunnen zijn dat er al een eitje was gesprongen en ik dus met een nieuw eiblaasje weer op de weg naar boven ben.

Blij verrast
Raar verhaal, dus ik ben dan ook blij verrast als blijkt dat mijn eiblaasje alweer behoorlijk tegen ‘rijp’ aan zit. Nog niet genoeg om over te gaan op bloed prikken, om de piek te bepalen, dus jawel ik kan op komen draven voor echo nummer zes! “Is dat normaal zoveel echo’s?”, vraag ik nog aan de afspraken balie. Nou dat zien ze dus niet vaak…

Feestdagen
Ondertussen is het ook gewoon nog steeds Tweede Kerstdag, dus er staat weer een kerstdiner klaar om van te gaan smullen. Geluk bij een ongeluk, dat ik zonder rare blikken (“Geen alcohol?”) of smoesjes (“spontane afkeer tegen biefstuk”), de Kerst kan doorkomen. Ook oud en nieuw lijkt in dit groeitempo van mijn eiblaasjes, geen probleem te gaan worden.   

Echo nummer zes
Daar zijn we weer, inmiddels vaste klant, want vrijdag 29 december 2017 kan ik weer mijn baarmoeder van de binnenkant bewonderen. En hè hè, het eiblaasje is groot genoeg om over te gaan van echo’s naar bloedprikken. We waren gewend om alleen echo’s te hebben en vervolgens hormonen te spuiten om de eisprong te bepalen, maar nu mag ik het helemaal op eigen kracht gaan doen. Ze meten door middel van bloedwaarden of deze is gestegen (piek is nog aan het opbouwen) of dat deze is gedaald (piek is geweest en daarmee dus de eisprong). Waar deze piek ligt verschilt per persoon, dus ze kunnen niet aangeven of je al bijna op je piek zit. We gaan dus zien hoe veel afspraken ‘bloedprikken’ we deze keer verder zijn, tot ik mijn piek heb bereikt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s