Kraamgoud

kraamgoud

Kraamgoud, ook wel baargoud of werpgoud genoemd…’goud’, maar zilver mag natuurlijk ook ;-). Een blijk van dank vanuit de partner naar de vrouw voor het dragen en op de wereld zetten van een kindje, meestal in de vorm van een sierraad. Al mogen andere luxe cadeaus hier ook onder worden geschaard. Hoewel deze traditie, door de soms enigszins gierige Nederlander, vaak over het hoofd wordt gezien en de vrouwen hier er over het algemeen vaak karig vanaf komen, zou ik bij deze de traditie nieuwe leven willen inblazen! 

Geen goud maar hout
Uiteraard kan de waardering van de man ook worden geuit in liefde en aandacht en hoeft er niet perse met geld te worden gesmeten. Zo kun je ook heel gelukkig worden van een stukje hout, want na de bevalling van Liv werd het geen kraamgoud, maar kraamhout. Een prachtig hart, met een mooie tekst erin gekerfd, nog altijd hangt deze als mooie herinnering naast mijn bed.

Gezin compleet
Tijdens mijn tweede zwangerschap, wisten we dat dit tevens de laatste zou zijn. Nu mijn gezin compleet zou zijn, wilde ik hen graag voor altijd bij mij dragen. Omdat de samenstelling niet meer zal veranderen, vond ik het nu ook de moeite waard om geld te investeren in een mooi gepersonaliseerd sierraad. Tja, dan kan je het natuurlijk net zo goed onder het kopje ‘kraamgoud’ scharen en wat hints laten vallen bij je man…wel zo leuk!

Opgepikte hint
Gelukkig kan ik dit heel subtiel…uh not! Maar de hint was in ieder geval wel duidelijk, al wist ik natuurlijk niet of er ook iets mee gedaan zou worden. Maar een aantal dagen na de bevalling werd ik blij verrast met een sierraden doosje, met daarin een subtiel kettinkje (geschikt voor dagelijks gebruik) met de voorletters van onze meisjes en mijn man. Met trots koester ik hem elke dag om mijn nek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s