#7-2.0 Piek, pieker, piekst

Piep, piep, piep…versuft wrijf ik de slaap uit mijn ogen. Het is toch zaterdag? Ow ja, ik weet het alweer, we moeten om 8:00 uur sharp in het ziekenhuis staan, aangezien 8:00 uur ’s ochtends volgens het ziekenhuis de ideale tijd is om een bloedprik spreekuur te plannen (aan de hand van mijn bloedwaarden kunnen ze bekijken of mijn eisprong is geweest (stijgende is nog een groeiend eiblaasje, afname is een gesprongen eitje) en de terugplaatsing bepalen). Wie doen ze hier eigenlijk een plezier mee? Die zuster blijft toch in haar weekend ook liever nog even op één oor liggen?

Voor dag en dauw
Nou ben ik meer een avondmens dan een ochtendmens, maar meestal kan ik de ‘zeur niet te veel aan mijn kop modus’ nog redelijk verbloemen. Maar met zo’n lekkere langslaper (onze peuter Liv) in huis, valt 6:15 uur best zwaar…en dan hebben we het krap gepland, want iedereen moet om 7:15 gesteven en gestreken in de auto zitten! Ach voor een keertje, hè waar zeuren we over, maar voor de zevende keer op rij, in de kerstvakantie, vind ik dat ik best even een klaagmomentje mag pakken. 

Krijg het heen en weer
Wie dacht dat het bij die zeven keer zou blijven heeft het mis, want de piek werd maar geen piek en bleek toch steeds weer hoger te kunnen pieken…dus ook ritje acht (oudjaarsdag) en jawel nummer negen (nieuwjaarsdag!) volgden! Dit hielt in dat met oud en nieuw, de zwager en schoonzus toch lichtelijk werden weggekeken na het proost moment…’sorry nog, we zijn niet onbeleefd, maar gewoon doodmoe en hadden nog luttele uren te slapen tot een snerpende wekker.’

Geheime gesprekken
Oud en nieuw bleek niet het enigste moment waar we tegenaan liepen, want telkens volgde er op het bloedprikken in de ochtend, een telefoontje met de uitslag in de middag. Die telefoontjes waren niet te plannen en wij waren drukbezette mensen met de feestdagen, dus dan kan het gebeuren dat je telefoon midden in de woonkamer van je niets vermoedende schoonmoeder en een huis vol familie, af gaat. Wat te doen? Op de gang een fluisterend gesprek voeren en zo cryptisch/kort mogelijk antwoorden, oftewel een gesprek waarbij de andere kant van de lijn denkt dat je gek bent geworden…of totaal niet geïnteresseerd. Keerzijde van verassingen, verrassingen willen laten!

Wanneer zou de daadwerkelijke piek volgen?

Een gedachte over “#7-2.0 Piek, pieker, piekst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s