#9-2.0 Zwanger zijn, hoe voelt dat ook alweer?

Oké hoe groot is de kans van slagen gelijk bij de eerste poging, van een cryo, die sowieso al ‘statistisch’ gezien minder slagingskans heeft? Klein. Ontnuchterd deze op feiten gebaseerde vraag mij? Nee, tuurlijk niet! Het is toch gewoon weer ‘aderen op de borsten staren’ en ‘krampen tellen’. Misschien nog wel erger, nu ik denk te weten na de zwangerschap van Liv op welke symptomen ik moet letten.

Symptomen zoeken
Tussen zeven januari en twintig januari (testdatum), zitten nou eenmaal heel veel dagen als je moet wachten. Dan ga je vanzelf ‘tekenen’ zoeken, maakt niet uit wat, maar een zoektocht naar duidelijkheid. Bij Liv, kan ik achteraf reproduceren, werden de aderen op mijn borsten zichtbaarder. Nee hoor, niets anders dan anders te bespeuren. Bij Liv, had ik een duidelijk ‘halleluja’ moment. Nee hoor, geen overdreven gelukzalig gevoel te bespeuren. Kramp, ja kramp, dat voelde ik wel. Maar als dat de enigste overeenkomst en een teken voor een zwangerschap moest zijn, dan kan ik wel betere oorzaken van buikkramp aandragen.

Welke testdatum?
Ja, je eigen theorieën zijn zo gevormd als je wachtende bent (en je eigen theorie je beter uitkomt ;-P)…zo had ik inmiddels bedacht dat twintig januari toch nooit DE testdatum kon zijn. Er zaten namelijk veertien dagen tussen de terugplaatsing en de testdatum ten tijde van Liv, nu moest ik opeens dertien dagen wachten met testen, terwijl het embryo deze keer twee dagen ouder was bij terugplaatsing. Zo kwam ik zelf uit op negentien januari als dag des oordeel, wat hebben een stelletje professionele artsen er natuurlijk ook verstand van haha. 

Nog meer theorieën
Kijk, negentien januari is al een dag eerder, maar met het verstrijken van de dagen beginnen de radars daarboven ook weer te draaien, dus misschien kan het nog wel eerder. Ik had namelijk bedacht dat ik met Liv ook eerder dan de ‘officiële’ testdatum al positief resultaat in handen had. Dat was weer een dag eraf gesnoept, de achttiende testen kon dus ook wel. Een beetje googlen (goede oude vriend ;-)), leerde mij dat er vrouwen waren die met dezelfde condities als ik (cryo terugplaatsing, zeven dagen oud), al na tien dagen mochten testen! Nou dan ben ik de moeilijkste niet en testen we toch gewoon de zeventiende.

Eerder testen
Zo praatte ik het voor mijzelf goed om eerder te mogen testen, niet dat het uiteindelijk voor de uitslag natuurlijk iets uit maakt. Drie dagen er af getheoriet en liet dat nou al over twee dagen zijn. Nu begon de spanning toch wel te komen, want ondanks de krampen, was er (nog) geen bloedverlies. Als ik morgen maar zou overleven zonder rode vlekken, dan kon er voor mijn gevoel (ondanks alle niet-symptomen) toch wel eens een positief resultaat te voorschijn komen op de test. Dan hebben we namelijk mijn n.o.d. (niet ongesteldheid datum) overschreden. Pffoe spannend weer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s