5x Creatief met…

Creatief.jpg

Het is ’s middags rond een uur of drie. Liv is net wakker van haar middagslaapje en de regen slaat tegen de ramen. Wat zullen we nu weer eens verzinnen, aangezien naar buiten gaan geen optie is met dit weer. Althans Liv zal met laarzen aan in de plassen stampen geweldig vinden, maar deze mama even wat minder ;-). Daarom hebben we een doos vol creatieve oplossingen, speciaal voor dit soort natte middagen!

Klei
Veel van haar speelgoed kan Liv zelf bij, maar bij sommige activiteiten is wat hulp en toezicht geboden. Al vind Liv uiteraard als tweejarige dat ze dit prima ‘zelluf’ kan, maar persoonlijk vind ik klei (of verf etc.) een iets minder mooie wanddecoratie dan zij. Het niet door elkaar raken van de verschillende kleuren klei tot een onbestemde bruinige kleur, moet je maar laten varen. De grote nog te definiëren kleurstukken kunnen weer terug in het potje, het andere verdwijnt in de prullenbak. Dan maar af en toe aanvullen met wat nieuwe potjes klei, scheelt een hoop frustratie. Zelf let ik bij het kopen van de klei wel op de factor ‘eetbaar’, niet de bedoeling natuurlijk, maar ‘zelfgebakken klei koekjes’ kunnen verleidelijk zijn om een hapje van te nemen. 

Verf
Tafel afplakken met vuilniszakken, knutselschort aan en gaan met die banaan! Zo’n knutselschort houdt echt niet alle vlekken tegen, dus zorg voor makkelijk uitwasbare verf op waterbasis. 

Tekenspullen
Zo snel als ze in staat was een potloot vast te houden, zat madam lekker te tekenen. Wat eerst een paar krasjes waren, worden steeds herkenbaardere afbeeldingen. Zo leuk om haar fantasie terug te zien in een tekening. De potloden en kleurboeken kan ze altijd zelf bij, daar weet ze inmiddels, na een fikse boze uitbarsting bij het zien van bekladde kastdeurtjes, netjes mee om te gaan. Voor stiften moet er toezicht aanwezig zijn! Ook hierbij geldt, de uitwasbare variant is echt fijner.  

Duplo
Bouwen, bouwen, bouwen. Een architect in de dop als je haar bezig ziet. Eerst moesten wij altijd iets voor haar bouwen (meestal een huis) en dan ging zij er mee spelen. Nu kan ze steeds beter ook zelf dingen maken. Blijft leuk spul dat duplo, stiekem vind ik het helemaal niet erg om mee te spelen…moet ik mij zelfs inhouden als ze ‘mijn’ blokje pakt haha. 

Ingrediënten
Geef het een paar jaar en ik hoef niets meer te doen in de keuken. ‘Mama, mag ik jou helpen?’, hoor ik steevast als ik mij naar de keuken begeef om het avondeten te gaan bereiden. Soms maak ik echt geen vrienden als de tijd wat schaars is en de ‘helpende’ handjes van mijn dochter net te veel afremmen en ze niet mag helpen. Maar de meeste keren klimt ze met een stoel bij het aanrecht en mag ze op een eigen snijplank met een kindermesje haar eigen boontjes doppen. Trots dat ze is en iets opeten dat je zelf hebt gemaakt is natuurlijk veeeel lekkerder, eet ze die groenten tenminste ook nog eens op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s