#10-2.0 De dag des oordeel

Blijkbaar kan mijn blaas niet op het juiste moment presteren als het er echt toe doet. Ik loop namelijk al de hele nacht heen en weer naar het toilet (van de zenuwen), maar ’s ochtends als ik de test wil uitvoeren weigert hij dienst…Ja ja, mij een beetje de hele nacht uit mijn slaap houden en nu eeeeeindelijk uitgeplast zijn. Maar hé, blijkbaar is er reden voor het uitvoeren van een test, want tot op heden geen bloeding (al test ik volgens het ziekenhuis te vroeg)! 

Hogere wiskunde
Je denkt zo’n test doe je even, maar dan heb je wel urine nodig. Te veel water drinken kan de urine te veel verdunnen, waardoor het niet meer geconcentreerd genoeg is om de prille hoeveelheid HCG op te sporen. Dat is dus geen handig plan. Ochtendurine is wel het best om te gebruiken, zeker in deze fase van een mogelijke zwangerschap, dus ook later op de dag de test uitvoeren is geen optie. Dan toch maar drie druppels er uit proberen te persen…aangezien je voor het direct testen in je urinestraal hem minimaal vijf seconden er in moet kunnen houden, kan ik wel inschatten dat dat niet mogelijk gaat zijn en kies dus maar voor een beker. Voor degene die wel eens bij ons op bezoek komen, wees niet bang we zullen je deze desbetreffende beker niet voorschotelen!

Stuntel-koningin
Wie mij echt goed kent weet dat ik steken en steken blind ben, dus zeker vroeg op de ochtend als de lenzen nog niet in zijn is het mikken problematisch. Uiteraard heb ik wel mijn bril opgezet, maar die zakt pardoes van mijn neus als ik mijn hoofd naar beneden buig…juist ja in het potje. Maar ik had eindelijk mijn blaas zo ver gekregen een klein straaltje te produceren, dus ik wilde het niet afknijpen. Gevolg, met een bril die al in het vermeende goedje ligt, dat het ‘plassen op gevoel’ is geworden. Aan mijn voeten voel ik dat ik daar geen ‘goed gevoel’ voor heb. Gelukkig was ik nog wel zo slim op gehurkt in het bad te gaan zitten, dus de schade is een soort van beperkt. De test houd ik in het laagje wat ik nog net heb kunnen opvangen en leg hem aan de kant. Zo eerst deze kliederboel maar eens afspoelen…

De ‘ervaren’ tester
Eenmaal weer schoon kruip ik bij mijn man in bed, die zich inmiddels ook wel afvroeg wat ik toch allemaal aan het doen was. Samen wachten we de resterende drie minuten tot de uitslag af. Als de tijd om is laat ik mij weer uit bed glijden en loop naar de badkamer. De test ligt nog in het bad en vanaf de deuropening kan ik net over het randje kijken. Er schiet een schok door mij heen…twee streepjes…ik ben zwanger!! Toch?? Ook voor een inmiddels ‘ervaren’ zwangerschapstester geldt, dat ondanks dat je dit soort dingen altijd zeker weet, dat je dan opeens een onderzekerheid over de uitslag van de test overvalt. Maar als ik het voor de zekerheid wil controleren, blijkt dat ik in mijn eerdere schoonmaakwoede de handleiding van de test al heb weggegooid. Niets voor mij, maar er zit niets anders op dan een graai in de prullenbak te doen. Dit blijkt overigens meer dan de moeite waard, want wat blijkt…twee streepjes betekent gewoon hartstikke zwanger!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s