7x Kidsproof (uit)eten in Amersfoort (en omgeving)

BruisUiteraard bijna elk kind is dol op een bezoekje aan krijspaleis-achtige taferelen, maar vaak is daar de ambiance ver te zoeken. Natuurlijk heeft een gemiddeld restaurant vaak wel een kleurplaat en kleurtjes (of iets dergelijks) ter beschikking, maar voor de perfecte combinatie van sfeervol lekker eten en uitgebreid kids vermaak, moet je best goed zoeken. Ik zet een aantal van onze succesnummers in de regio Amersfoort voor je op een rijtje! 

Kroast
Een trendy ingericht restaurant met een lekkere keuken voor een borrel, lunch of diner. Kinderen bij je? Absoluut geen probleem! Ze hebben een aparte speelruimte voor de kleinsten, die ze zelf ‘Glazen Huys’ noemen. Op vrijdag- en zaterdagavond hebben ze zelfs een nanny die de kinderen vermaakt, terwijl jij van je diner geniet. Ideaal toch 🙂 

www.kroast.nl
Kleine Koppel 36, Amersfoort

Het Lokaal
Net als Kroast, zit Het Lokaal in het gedeelte ‘de nieuwe stad’, een industrieel gebied rondom de oude Prodent fabriek, waar allerlei hippe nieuwe bedrijfjes en horeca zich vestigt. Bij Het Lokaal wordt er gebruikt gemaakt van veelal streekproducten. Deze kun je ook aanschaffen in het aangrenzende ‘VersLokaal’ of voor je laten bereiden en opeten (ontbijt, lunch en diner) in het ‘ProefLokaal’. In het ‘ProefLokaal’ vind je ook de, ‘kinderkuil’ (zo noem ik het maar even), deze kun je via een amfitheater-trap bereiken en van bovenaf kun je met zicht op de kinderen genieten van een hapje en/of drankje.

www.hetlokaal.nl
Oliemolenhof 90, Amersfoort

Coffee Corazon
Vooral als je op zoek bent naar een goed bakkie koffie en een lekkere (biologische) lunch, kun je hier goed terecht. De hele bovenverdieping is ‘kidsproof’ ingericht en ze bieden ook nog eens een uitgebreid en gezond kindermenu. Als je niet in het kindergedruis wilt zitten, kun je beneden in een gezellige huiskamer-achtige sfeer plaatsnemen.  

www.coffeecorazon.nl
Krommestraat 18, Amersfoort

Zandfoort aan de Eem
Zoals de naam al doet vermoeden, is er veel zand te vinden bij ‘Zandfoort aan de Eem’, het is dan ook opgezet als een strandtent. Eigenlijk heb je als kind toch ook niet veel meer nodig? Gewoon lekker wroeten met je handen in het zand. Daarnaast staan er buiten ook nog allemaal speeltoestellen. Zelf vind ik het dan ook meer een zomerlocatie, maar elke tweede zondag van de maand kun je je kinderen (0 tot 4 jaar) ook binnen vermaken, bij ‘Ranja met een liedje’ een speciale muziek (op schoot) les. 

www.zandfoort.nl
Eemlaan 100, Amersfoort

Bruis
Wauw, dit is nog eens een kinderwalhalla! Speeltuin, minispeelhuizen en een funfloor met tunnelwand, gamezone en bioscoop! Met de allerkleinsten, vind ik het wel lastig dat je geen direct toezicht kunt houden op de funfloor (buiten wel bij mooi weer). Boven staan wel tafels en stoeltjes, dus het kan wel, maar het voelt toch wat afgezonderd van het mooi en hip ingerichte restaurant beneden. Desondanks een dikke duim op voor de ‘kidsproof’ factor!

www.restaurantbruisblaricum.nl
Deltazijde 3-01, Blaricum

Your Coffee
Hartje centrum van Hilversum vind je Your Coffee, voor koffie/thee, lunch en/of borrel. Ik heb het zelf niet zo op ‘vreemde’ verschoning ruimtes, maar soms heb je geen keus en dan is het handig dat ze hier een ruimte hebben die ook is voorzien van luiers en doekjes, waar je gebruik van kunt maken. Boven is ‘de speelzolder’, waar je allerlei speelgoed vindt. Ook staat hier een magnetron voor het opwarmen van hapjes en flesjes en kun je hier als ouder ook plaatsnemen. Helemaal leuk is de manier waarop je vanaf de speelzolder je bestelling naar beneden kunt sturen; schijf je bestelling op een briefje, stop het briefje in een plastic bal en gooi je bal in de bestelbuis…dan  hoef je alleen nog maar te wachten tot je bestelling voor je naar boven wordt gebracht! Oh en je kinderwagen kun je gemakkelijk kwijt in het daarvoor bestemde kinderwagenpark…overal over nagedacht 😉

www.yourcoffeehilversum.nl
Kerkstraat 38A, Hilversum

Luno
Dit restaurant is lekker ruim opgezet, zodat je met heel je hebben en houden (geloof me dit heb je bij je met kinderen!), gemakkelijk overal bij kunt. Achterin vind je een leuke speelplek, waar je vanuit het restaurant goed zicht op hebt. Daarnaast organiseren ze elke zondag ‘Luno KIDS-Playground’, je kunt dan tussen 14:00 en 20:00 uur gratis je kinderen onderbrengen bij de ‘Playground-meiden’, die op de eerste verdieping met de kinderen spelen en knutselen terwijl jij in alle rust geniet van het eten en drinken. Tevens hebben ze een verschoningsplek en een magnetron. 

www.lunokitchen.nl
Kerkbrink 2D, Hilversum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s