7x Karma is een bitch

LivInZandTOXOPLASMOSE, de grote donkere boze wolk boven de zwangerschap van Fenna. Ben je ooit besmet, zoals ongeveer tachtig procent van de bevolking, dan hoef je nooit meer te vrezen voor deze parasiet. Helaas bleek uit bloedonderzoek dat ik tot die overige twintig procent behoor…en dus mijn baby zou kunnen schaden als ik hiermee in aanraking zou komen tijdens de zwangerschap. Had ik toch meer zand en aarde moeten eten als peuter, aangezien je deze parasiet voornamelijk terugvindt in katten-poep, die ze graag achterlaten in zand(bakken) of (tuin)aarde. Op een gegevensmoment was mijn angst voor deze besmetting zo groot dat voor mij aarde/zand gelijk stond aan toxoplasmose en enige mogelijke aanraking hiermee met de grootste moeite probeerde te omzeilen. Helaas blijkt dat je op zo’n moment nog nooit zoveel aarde en zand hebt aangetrokken in je leven als ooit tevoren…karma is een bitch! 

1. Overdekte speelhal inclusief tuinman
Zo’n overdekte speelhal, met overal geplastificeerde speel- en klauter toestellen. Daar vind je toch niets levends meer terug? Toch blijkt er blijkbaar iets te schoffelen, want zodra ik mij daar veilig dacht te wanen, kwam er een tuinman rakelings langslopen met modderig tuingereedschap. Iemand ooit eerder een tuinman waargenomen in de een krijspaleis?? 

2. Dood vogeltje
Zuster Liv had een klein patiëntje gevonden…in de bosjes, jawel. Ze hielt hem goed vast, lekker tegen haar kleren aangeklemd. Vol trots kwam ze de nieuwe aanwinst laten zien…een dood vogeltje. HELP! Een dood dier (ik heb altijd geleerd hier niet aan te zitten), heerlijk door de aarde gehaald. Je begrijpt, voor mij een acute panieksituatie. Want hoe vaak komt je kind in zijn/haar leven met een dood vogeltje aanzetten??

3. Tuinierende koekenbakker
Een pannenkoekje eten tijdens de zwangerschap moet geen kwaad kunnen, alleen was deze koekenbakker net ‘letterlijk’ de bloemetjes aan het buiten zetten. Toen ze haar handen niet ging wassen, maar vrolijk aan haar schort afveegde, alvorens ze ons de menukaart overhandigde, was voor mij de maat vol. Hier ging ik niet eten! Hoe veel tuinierende pannenkoekenbakkers hebben we in Nederland??

4. Inbrekers met modderpoten
35 weken zwanger, voorweeën geconstateerd…dan midden in de nacht: gefluister (Hoor ik dat goed? Is het Liv?…godzijdank voor de slapeloze zwangerschapsnachten) op de trap! Twee mannelijke stemmen…nee dit is zeker weten geen klein meisje! Een schok, een stoot op rechts, een uit bed stormende man, twee bivakmutsen bovenaan de trap, gescheld, geren op de trap, 112…allebei hijgend met kloppend hart van angst en adrenaline. Check, wij ongedeerd en Liv die gelukkig vredig slapend in haar bedje ligt. Alleen een modderspoor op de trap (en een opengebroken deur, die overigens gewoon met een drie cilinderslot dicht zat), heeft de sporen nagelaten van de zojuist surrealistische gebeurtenis. Al was mijn angst voor toxoplasmose, zoals je begrijpt overigens helemaal ondergeschikt aan de gebeurtenis! Aarde in je huis door inbrekers met modderpoten, wie maakt dat mee tijdens zijn zwangerschap??

5. Grootse afgravingen
Niet één, niet twee, maar drie ‘excuses voor het ongemak brieven’ kwamen van de buren binnen…ze gingen namelijk stuk voor stuk precies dit jaar hun tuin laten afgraven en opnieuw aarde in laten storten. Het achterpad was omgetoverd tot hindernisbaan vol hopen aarde en graafmachines. Is het normaal dan om eens in de zoveel tijd alle aarde uit je tuin te laten scheppen en deze weer opnieuw te laten vullen??

6. Hitterecords
Zomer 2018 gaat de boeken in als één van de warmste en droogste aller tijden. Ik ben niet vies van een beetje zon en seizoenen met een hoog vitamine D gehalte, doen mij altijd erg goed. Dit was dan ook bij uitstek de ideale zomer voor mij geweest…als ik niet zwanger was geweest. Nu durfde ik namelijk niet eens één stap in de tuin te zetten! Daarnaast is warmte/zon in combinatie met een zwangerschap sowieso al niet een heel goed idee. Zullen we deze zomer ‘copy pasten’ naar 2019??  

7. Luizenbol
Luizen, dat is toch iets voor basisschool-gangers? Waar die jassen en tassen zo lekker tegen elkaar aan hangen? Nou een peuter kan ze ook gewoon krijgen weet ik nu, in negen maanden tijd tot twee keer toe zelfs! O en die krengen zijn inderdaad overlopers…naar mama’s haar…lucky me! Niet dat ze aarde of zand met zich meebrengen, maar wel een chemische shampoo die je niet mag gebruiken als zwangere. Al is het advies tegenwoordig gelukkig kammen, kammen en nog eens kammen! Hoe vaak had jouw peuter luizen tijdens je zwangerschap??

Katten-drollen rapen
Ik had de buurvrouw al gewaarschuwd dat als ze mij in de tuin zou aantreffen, ze genoeg zou weten en er een baby geboren zou zijn. Dat heb ik geweten! Een aantal weken na de geboorte van Fenna, had een kat onze tuin omgedoopt tot ‘kattenbak’. Kon ik fijn die o zo vervloekte en gehate katten poep gaan staan ruimen…zoals ik al zei ‘karma is een bitch’ ;-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s