Klein klein (kl/p)eutertje…

peuterschool

‘Mama, morgen ga ik naar school.’ ‘O ja? Wat ga je daar doen dan?’ ‘Schrijven en lezen.’ Mijn kind is dus blijkbaar niet van gister, die weet echt wel wat school inhoudt. Hoe ga ik nou de teleurstellende mededeling brengen, dat schrijven en lezen pas in groep drie aan de orde komt en ze zich eerst nog in de poppenhoek moet zien te vermaken? Als ik haar zo bezig zie en hoor kletsen, dan mag ze twee (bijna drie) zijn, maar ik denk dat ze echt niet zou misstaan in een kleuterklas. Kortom, madam kan niet wachten tot de eerste schooldag in zicht komt…En mama? Die slikt even wat weg.

Dag juffrouw Suzanne
Begin september had ik al eens, omdat Liv het zo vaak over school had, gekeken naar een peuterschool. Alleen vond ik twee dagen gastouder en dan ook nog naar een peuterschool, wel erg veel van het goede worden. Daarbij stond de geboorte van Fenna ook op stapel. Veel verandering dus op komst. We hebben het toen laten rusten, totdat onze gastouder Suzanne aankondigde te gaan scheiden en daarmee ook op zoek was naar een nieuw onderkomen. Zeker toen bleek dat haar nieuwe woning (geen tuin, geen kindvriendelijke omgeving, alleen per lange autorit i.v.m. file te bereiken) niet aan onze wensen voldeed, kwam het idee van een peuterschool weer bovendrijven. 

Hallo peuterschool
‘Liv, wil je naar een schooltje? Nog niet de echte school, maar met allemaal kindjes van jouw leeftijd.’ Ik heb nog nooit iemand zo hard ‘JA’ horen roepen. Dat was wel duidelijk dus! We mochten binnen een week al een kijkje komen nemen. Spelen, spelen, niet normaal…die had binnen één seconde haar draai al helemaal gevonden. Gelukkig stond het ons ook aan 😉 Het is niet zomaar een peuterschool, als in ‘hallo welkom en zie maar wat je gaat doen’. Nee, ze gaan al echt in een kring liedjes zingen of wat vertellen, gezamenlijk dezelfde activiteit (bijvoorbeeld verven) doen en leren spelenderwijs kleuren/tellen etc. Het doet dus al echt een beetje schools aan en is er ook op gericht de overgang straks naar de basisschool gemakkelijker te maken. Daarnaast vinden wij het voor het sociale aspect ook beter als Liv leert samen te spelen met meerdere kindjes, ze zal straks op school tenslotte ook met (helaas) grote klassen te maken krijgen.

Daar gaat ze
Het besluit is genomen, het tijdperk gastouder wordt afgesloten. Daar gaat ze dan mijn (kleine) oudste meisje…op naar het pre schooltijdperk. Een nieuwe fase is aangebroken. Des te meer besef ik hoe snel ze toch groot worden…snik!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s