#1 Back in shape – how low can you go

back in shape

Even de balans opmaken: twee prachtige kinderen rijker, maar toch ook echt bijna 13 kilo rijker aan vetjes, sinds mijn eerste zwangerschap. Laten we eerlijk zijn: die trouwjurk, daar gaan we niet meer in passen, maar op mijn dertigste de hele boel maar laten verslonzen onder het mom ‘tja, het lijf heeft twee kinderen gebaard hè’ is voor mij geen optie. Natuurlijk is die buik uitgerekt geweest (man, dat ding kan groot worden!) en draag ik met trots mijn zwangerschapsmarken, maar lekker eten en vooral veel snoepen tijdens de zwangerschap is mij ook niet vreemd. Werk aan de winkel dus!

Plan de campagne
Om te beginnen ben ik gestart met een programma, speciaal gericht op moeders die weer back in shape willen komen. Wat ik hieraan erg prettig vind is doelen stellen. Dit is uiteraard je einddoel, maar dat is toekomstmuziek en daartussenin zitten nog zo veel meer hoogtepunten. Richt je niet alleen op dat einddoel ergens zo veel maanden later, maar focus je steeds op kleinere doelen (subdoelen). Door een beloning (helaas niet een stuk ‘druipend van de jus’ biefstuk van Loetje) aan deze ‘kleinere’ doelen te koppelen, heb je steeds een leuk momentje voor jezelf waar je op korte termijn naar toe kunt leven. 

Ook het sporten moet worden aangepakt. Natuurlijk kan ik net doen of mijn eenweekse SH’bam les zoden aan de dijk zet, maar nee. 

Het belangrijkste vind ik nog wel inzicht!! Voor mij valt en staat alles hierbij. Want uiteindelijk, wil je afvallen, moet je minder binnenkrijgen dan je verbruikt. Of natuurlijk straks, eenmaal op gewicht, moet dit in balans zijn. Mijn foodtracker is dan ook mijn belangrijkste handvat, doordat hij weet op wel termijn ik op een duurzame manier mijn aangegeven kilo’s wil verliezen, geeft hij aan hoe veel calorieën, vetten, koolhydraten en eiwitten ik per dag tot mij mag krijgen. Chocola ’s avonds bij de thee, tja ik ben er een sucker voor…dus zie je mij vaak nog even knieheffend door de woonkamer rennen om net die extra calorieën te verbranden. Ja, want wat je extra verbrand op een dag mag natuurlijk ergens anders weer (deels) bijgerekend worden!

Is dat even schrikken
Nou en die foodtracker geeft inzicht hoor…vreselijk soms. Goed bezig joh met die bak yoghurt met fruit en noten ’s ochtends of dat broodje avocado. ’s Avonds nog lekker zalmfilet gebakken in olijfolie op het menu…nou de calorie- en vetteller schieten door het dak. Diep paars slaat hij uit…huh? Misschien vinden jullie mij nu onwetend, maar nee ik dacht hiermee echt gezond bezig te zijn. Is het natuurlijk in zekere mate ook wel, maar inderdaad in zekere MATE! Afmeten dus, die keukenweegschaal draait dan ook overuren ;-). Tegenwoordig heb ik er een sport van gemaakt om mijn gerechten al vooraf in te plannen in de foodtracker en aan de hand hiervan boodschappen te doen. Weet ik gelijk hoe veel ik kwijt ga zijn aan vet, koolhydraten, eiwitten en calorieën voor het avondeten en dus nog gedurende de dag overhoud. 

Smulpaap
Best een uitdaging voor iemand die zich al de hele dag kan verheugen op het avondeten! Ik geniet gewoon ontzettend van lekker eten en dan word ik helaas niet zo heel enthousiast van een wortel (ja die nog even gebakken is in knoflookboter, van die vette boter inderdaad). 

Nieuw rubriek
Aangezien ‘ICSI ICSI wat jij niet ziet’, nu we een mooi compleet gezin hebben en de verhalen hierover zijn afgesloten. Gaf mijn, lekker-maar-caloriearm-eten- uitdaging, mij nieuwe inspiratie. Daarom wil ik vanaf nu, afgewisseld met ‘mama&co’ artikelen, in de nieuwe rubriek ‘back in shape’ jullie meenemen in mijn back in shape avontuur en ook laag calorie tellende (naar mijn mening lekkere!) recepten delen. Veel lees en eventueel kokkerel plezier :-)!

Ps. Het eerste recept staat al meteen voor je klaar! Smullen maar 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s