#2 Back in shape – brownies

brownieHet maakt vrijwel niet uit wat het is waar chocola in verwerkt is, maar ik kan er niet vanaf blijven. Helaas niet zo goed voor het lijntje…tenminste, met deze brownies valt dat nog hartstikke mee! Het idee hebben dat je gewoon een ‘dikke vette’ brownie naar binnen zit te werken, maar het ondertussen niet meteen naar de heupen vliegt, wie wil dat nou niet! Hier kan je wel van blijven eten (met mate) 🙂

Huishoudelijke mededelingen
De aangegeven hoeveelheden zijn voor alle brownies, je kunt er ongeveer acht stukjes van +/- 57 gr. van snijden.

Good to know: sommige producten verschillen van merk tot merk in samenstelling en dus ook in bijvoorbeeld de hoeveelheid calorieën. Kijk hier dus even naar! Wij doen in ieder geval boodschappen bij de Jumbo, mocht ik niet het huismerk gebruiken, dan zal ik het er bij zetten.

Statistieken per stukje van +/- 57 gr.
Calorieën: 117
Vetten: 1,4 gr
Koolhydraten: 21,5 gr
Eiwit: 3,8 gr

Ingrediënten
– 50 gr Krüger cacaopoeder
– 50 gr patent tarwebloem
– 175 gr dadels zonder pit (gewicht is zonder hard buitenvelletje)
– 125 gr Katharos Griekse yoghurt 0% vet
– 1,5 tl Dr. Oetker vanille aroma
– 0,5 tl Dr. Oetker bakpoeder
– 0,5 tl zout
– 3 el Arla lactofree halfvolle melk

Hoe te fabriceren
– Haal onder een stromende lauw/warme kraan, het harde buitenvelletje van de dadel af (dit gaat het gemakkelijkst door de dadel tussen duim en vingers de wrijven)
– Doe alle gepelde dadels in een kom of maatbeker en giet hier kokend water overheen, tot ze allemaal onder water staan. Laat dit zo minimaal een half uur staan.
– Doe nu alle dadels in een keukenmachine, met een laagje water waar je de dadels in hebt laten wellen. Het moet geen slappe puree/pasta worden, dus begin niet met te veel water. Je kunt altijd nog water bijvoegen!
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Meng in een beslagkom met een lepel de bloem, bakpoeder, zout en cacaopoeder goed door elkaar
– Voeg daarna de dadelpasta, Griekse yoghurt, vanille aroma en melk hier aan toe en meng alles met een mixer door elkaar
– Bekleed een ovenschaal van ongeveer 20×25 cm met bakpapier en schenk/spatel het beslag in de beklede ovenschaal
– Nu nog 20 minuten wachten tot de oven klaar is (met de brownie in het midden van de oven geschoven ;-)) en dan smullen maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s