Liv 3 jaar!

LIVOver twee nachtjes slapen word je alweer drie jaar! Niet te geloven, het lijkt als de dag van gister dat papa en ik ons naar het ziekenhuis spoeden. Mama had blijkbaar iets te lang gewacht met aan de bel trekken, dus toen de verloskundige kwam, was het NU of NIET naar het ziekenhuis. Je was toen al van de vlotte, want 3,5 uur na jouw eerste teken van komst was je er al. Nu nog steeds houd je van tempo, niet met groenten eten haha, maar wel in je ontwikkeling…meisje blijf nog maar even klein.

Samen sta je sterk
Dit levensjaar, was wel een hele speciale, want je werd gepromoveerd tot grote zus. Natuurlijk is het even wennen om je onverdeelde aandacht opeens opgesplitst te zien worden. Maar wat heb je je nieuw verworven taak met verve opgepakt, mama is zo trots op je! Liefdevol ontferm je je over Fenna, troost haar als ze huilt, zingt voor haar, leest haar voor en kust en knuffelt haar eindeloos. Vriendinnetjes voor het leven, ik hoop dat jullie vanaf nu altijd samen sterk zullen staan.

Slaap lekker
De komst van je zusje, zorgde er ook voor dat jij naar een ‘grote meiden’ kamer ging verhuizen. Daar stond geen ledikantje meer voor je klaar, maar een heus grote meidenbed. Slapen in een slaapzak was verleden tijd, nu had je een dekbed en een peuterkussen…vanaf nacht één sliep je als een roosje. En eindelijk kon je lekker je voeten buiten het dekbed steken, net je vader ;-). Als papa en mama naar bed gaan, kijken we altijd nog even om een hoekje, samen staan we dan trots op je te zijn en zeggen tegen elkaar hoe lief (en soms ook hoe ondeugend) je vandaag weer was!

(peuter)Schooltje
Misschien wel al bijna je hele tweede levensjaar, had je het er over…wanneer ga ik naar school? Of soms introduceerde je het gewoon als: ‘mama, ik ga morgen naar school’. Nu ga je sinds kort niet meer naar de gastouder, maar naar de peuterschool. Best nog even moeilijk zo’n nieuwe juf, nieuwe kindjes en nieuwe locatie…geloof mij, mama doet wel stoer maar loopt met net zo’n brok in haar keel weg. Stiekem ook wel fijn om daarmee indirect te merken, dat je het leuk hebt thuis. Lekker rauzen met papa, bakken met mama of je laten wiegen als je ‘heel hard (ahum)’ gevallen bent. 

Kletsmajoor
Ben jij pas bijna drie? De gesprekken die we voeren, zijn soms als met een gelijke. De onderhandelingen die je aangaat en feilloos weet waar mama’s zwakke plekken zitten. Papa inpalmt met je Bambi ogen en je hem nog één slokje water ontfutseld. Gewoon even wilt kletsen en gewoon maar begint over alles wat je om je heen ziet. Keihard mee blèren met ‘ik zag twee beren’. Ik smelt. 

Trots
Trots ben ik op wie je bent, hoe je bent. Mijn eerstgeborene, mijn grote meid. Zo groot en wijs, eindeloos wil ik je op schoot nemen en knuffelen. Nog een jaar genieten voor je echt naar de grote school gaat en je niet meer altijd van mij bent. Lieve schat ik hou van jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s