#4 Back in shape – bananenbrood

Bananenbrood.jpg

Bananenbrood wordt vaak aangeprezen als ‘healthy snack’, maar het hangt echt wel af van het gebruikte recept. Denk je een gezonde keuze te hebben gemaakt, maar had je (in sommige gevallen) net zo goed een stuk taart in je mond kunnen stoppen. Daarom hierbij een ECHTE healthy bananenbrood!

Huishoudelijke mededelingen
De aangegeven hoeveelheden is voor het hele bananenbrood, je kunt er ongeveer vijftien plakjes van +/- 30 gr. van snijden.

Good to know: sommige producten verschillen van merk tot merk in samenstelling en dus ook in bijvoorbeeld de hoeveelheid calorieën. Kijk hier dus even naar! Wij doen in ieder geval boodschappen bij de Jumbo, mocht ik niet het huismerk gebruiken, dan zal ik het er bij zetten.

Statistieken per plakje van +/- 30 gr.
Calorieën: 51
Vetten: 0,1 gr
Koolhydraten: 11,6 gr
Eiwit: 0,9 gr

Ingrediënten
– 250 gr rijpe bananen
– 140 gr bloem
– 1 appel
– 40 gr rozijnen
– 2 el bloemenhoning
– 1,5 tl Dr. Oetker bakpoeder
– 1 tl zout
– 1 el kaneel
– 45 gr (+/- 3 el) Arla lactofree halfvolle melk

Hoe te fabriceren
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Wel de rozijnen.
– Schil de appel, snij deze in blokjes (zonder klokhuis) en laat deze in een laagje water zacht koken tot een soort grove appelmoes.
– Haal de schil van de bananen en prak deze in een beslagkom. Als je liever wat grove stukjes in je bananenbrood houdt, dan prak je iets korter door.
– Voeg nu de ‘appelmoes’ toe en prak de stukjes eventueel ook nog iets fijner.
– Nu kun je alle overige ingrediënten toevoegen.
– Meng alles met een lepel goed door elkaar, tot je een beslag mengsel hebt.
– Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.
– Nog 50 minuten (op 170 graden) geduld en je healthy bananenbrood is klaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s