Luiers zijn stom!

Luierszijnstom

Dat zindelijkheidsverhaal vind ik toch best een ding. Vanuit verschillende hoeken hoorde ik dat het ‘vanzelf’ wel zou komen als ze er aan toe waren. Nou die van ons interesseerde het echt niets of ze in haar eigen stankwalm zat. Als ze er zin in had, dan wilde ze wel eens op het potje en zo’n wc was voor even ook wel interessant, maar lang was de spanningsboog nooit. Zo’n luier is toch lekker makkelijk?! Nou ik had gehoopt niet in de dubbele luiers terecht te komen, maar helaas is de commode nog steeds door twee meisjes in gebruik. Tijd voor actie!

De fanfare komt voorbij
Vooral geen drama maken als het niet lukt, geen ding van maken, maar als het wél lukt…prijs ze dan de hemel in. Nou hele fanfare corpsen zijn langs gekomen, polonaises gedanst…hartstikke leuk en lachen, maar geen blijvend resultaat. Stickers dan? Mevrouw is een enorme stickerfan (ja, je vindt ze overal door het huis), dus een sticker plakken na elk potjes bezoek moest toch werken? ‘Liv wil je dan geen sticker verdienen?’ ‘Neeeee, ik hoef geen sticker!’ Oftewel een eigenwijze peuter. Sta je dan met je stickervel…

Ik kan het wel, maar ik doe het niet
Wat schets onze verbazing na een dagje spelen bij oma…heeft ze netjes aangegeven naar de wc te moeten en heeft een geheel droge luier. Haal ik haar op bij de peuterspeelzaal, geeft de juf aan dat ze de volgende keer geen luierbroekje meer aan hoeft. Uh wat?? Had ze ook gewoon alles netjes op het toilet gedaan. Dus blijkbaar kan ze het wel (bij anderen), maar doet ze het bij ons niet. 

Omkoperij
Ja, ik maak mij er schuldig aan, omkoperij. Ze krijgt een groot cadeau als ze het door ons aangegeven aantal dagen en nachten droog is gebleven. Al was dat grote cadeau al eerder beloofd zonder effect, leek er nu toch schot in de zaak te komen nadat ze een boekje uit de bibliotheek had getoverd over een prinsesje op een potje. Luiers zijn stom, staat er in. Nou die uitspraak hakt er in, in zo’n peuterhoofdje. Liv is geen baby meer, luiers zijn voor Fenna, luiers zijn stom, roept ze nu dagelijks. Het potje is inmiddels naar beneden verkast, want het moet natuurlijk allemaal niet té veel moeite kosten (ik rol even met mijn ogen). Maar hé als het werkt, werkt het. Ze gaat nu gewoon op eigen houtje, veegt af en maakt haar handen schoon…uh wat gebeurt hier!! ’s Avonds verkast het potje mee naar haar kamer en kan ze daar ook als ze moet. En onderweg? Ook gewoon mee! Midden in een winkel, prima! In de achterbak, prima! Ik voel een halleluja moment opkomen…laat dit alsjeblieft het begin zijn van het zindelijkheidstijdperk!

Een gedachte over “Luiers zijn stom!

  1. Pingback: Een blokje om

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s