Miss Floddertje

flodderVanuit de achtertuin van de buren hoor ik een stemmetje zeggen; ‘mama, ik heb een beetje geknoeid.’ Een beetje!! Als ze tevoorschijn komt, zie ik dat ‘een beetje’ een zwaar understatement is. Compleet van haar tot schoen ziet ze zwart van de modder…uh ik bedoel zelf gefabriceerde peutersoep. ‘Geeft niet, doen we wel in de was’, is haar antwoord. Natuurlijk schat fijn dat je zelf de oplossing aandraagt, zet mama maar weer aan het werk.

Zo lief en schattig
Blond krullend engelen haar, hemelblauwe ogen, een vlaag van roze, het liefst elke dag nagellak, gek op strikjes/tassen/schoenen/winkelen…een echt meisje meisje. Dat zou je zeggen als je haar ’s ochtends de deur uit ziet gaan, maar ’s avonds zitten we toch echt vaak met Miss Floddertje aan tafel. Vlekken die een spoor van de dag hebben achtergelaten op haar kleding, uitgezakt haar, rauw randen onder haar nagels en vaak ook nog wel ergens stift op haar handen. Vorig jaar zou ik in paniek zijn geraakt, maar nu denk ik; ‘jij hebt vast een fantastische dag gehad!’ Om in Annie M.G. Schmidt termen te blijven, liever een Floddertje dan een Aagje in huis.

Twee keer hetzelfde aan?
De illusie van twee keer hetzelfde aan, heb ik lange tijd geleden al laten varen, zowel voor mijzelf als voor de kinderen. Als ik maar even denk, dat het misschien vandaag wel zal lukken om vlekvrij te blijven, veegt er wel één zijn neus aan mij af of krijgt net een ontzettende niesbui als er spaghetti bolognese in d’r mond zit. Noodzaak van kledingbehoud? Dan is het echt kwestie van aller aller laatste moment werk, als in nog je rits dichttrekken terwijl je de voordeur sluit. 

Vlekken koningin
Als er veel kleding doorheen gaat, betekent dat ook overvolle wasmanden en wasmachines die overuren draaien. Ik probeer mij te ontpoppen tot vlekkenkoningin en wrijf in het rond met ossengal, vanish etc., helaas zitten er soms onverslaanbare vlekkencombinaties tussen. Rede te meer om geen absurdistische prijzen aan kleding uit te geven, groeien ze er niet binnen een paar maanden uit, dan kun je de kleding wel weg doen omdat er aan de vlekken te zien is wat we hebben gegeten. Weg als in, is het nog bruikbaar, dan uiteraard naar een goed doel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s