9x Modemeisje in de dop

mode meisje

Door mijn lieftallige oudste dochter word ik er op gewezen, dat dat een ‘legging’ is en geen ‘maillot’. De fase van onderhandeling zijn we trouwens ook voorbij, als er duidelijk wordt gemaakt dat er vandaag een spijkerbroek wordt gedragen. Punt uit, blijkbaar. Ik probeer verwoed een ‘meisje meisje’ item aan te smeren, maar nee 1-0 voor Liv. Ach als ik er maar voor zorg dat ik al haar kleding naar mijn smaak inkoop, want die portemonnee beheer ik gelukkig nog steeds, kan er niet zo veel mis gaan met de kledingkeuzes van mijn dochter. 

Tegen een stootje
Wit? Duur? Nee, geen goed idee voor een ravottende peuter. Want de vlekken die ik soms krijg te verwerken, vreselijk! Ze zijn er overigens ook zo uitgegroeid. Dus om teleurstellingen en geldverspilling te voorkomen, is mijn motte na schade en schande ‘goedkoop met een dure look’.  

Waar te koop?
1. Wibra
Goed zoeken, maar er zitten zeker schatten tussen.

2. Lidl shop online
Niet in de winkel zelf, maar in de online shop van de Lidl hebben ze echt leuke creaties. Trouwens ook perfect voor skikleding en schoenen. O, als je toch daar online aan het neuzen bent, kijk dan ook even bij de speelgoedafdeling. Tipje!

3. Zeeman
Ja, sommige items hebben een ‘goedkoop’ uiterlijk, maar als je verder kijkt zal het je verbazen wat je vindt. Er hangen vaak verschillende kledingstukken achter elkaar, dus schuif ook eens het eerste item opzij en duik er in!

4. H&M
Het kan vriezen, het kan dooien, zeg maar. Soms dus ontzettend duur voor iets waarvan je denkt ‘hoe dan?’ en de andere keer kun je een mooi dealtje vinden. Houd de sale in de gaten en meld je gratis aan voor een membership, daar worden vaak nog extra kortingen aangeboden. Trouwens ook een aanradertje voor schoenen!

5. Zara
Eigenlijk hetzelfde laken een pak als bij de H&M, maar halleluja voor de februari sale! Wellicht snijd ik nu mijzelf in de vingers, met nog meer kapers op de kust, want het is nu al behoorlijk ellebogen werk. Je winkelmandje wordt leeggeroofd waar je bij staat, maar weet je iets te bemachtigen, dan ben je een gelukkig mens. Ook de schoenen hier zijn een applausje waard.   

6. HEMA
Goede basics! Soms vind ik wel dat je veel kinderen in hetzelfde tegenkomt als je bij de HEMA een ‘herkenbaar’ item koopt. En de prijs? Het valt mij soms best tegen en slaag ik in andere winkels echt goedkoper. Groot voordeel is wel dat de kleding vaak op zestig graden gewassen mag worden en droger bestendig is. 

7. Next direct
Alleen online te bestellen, want het is een Engelse keten. Om te smullen en voor mij dus zaak om niet te vaak deze website te openen. Ze hebben ook al veel kant en klare setjes of geselecteerde items die je goed met elkaar kunt combineren.

8. Primark
Veel voor weinig, gaat hier zeker op. De kwaliteit is niet altijd ‘je van het’, maar tegen de tijd dat de kwaliteit het af laat weten, zijn ze de kleding alweer ontgroeid. De maten vallen klein, dus ik neem altijd een maatje groter dan ze in werkelijkheid hebben.

9. DP AM
Oftwel, Du Pareil Au Même. Wat een kinderkledinghemel. Ontdekt op een Italiaans tripje, maar via de website ook in Nederland te verkrijgen. Zo schattig en echt even anders dan de kleding waar de doorsnee Nederlandse peuter in rondloopt. Oh en de kwaliteit – prijs verhouding is perfect!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s