#8 Back in shape – Say cheeeeeeese – cake

Cheesecake

Je hebt van die momenten dat op de lijn letten nou eenmaal niet leuk is. Één van die momenten is bijvoorbeeld een verjaardag. Nou kun je natuurlijk lekker een ‘schijt aan…’ dag houden en je zo’n stuk taart heerlijk laten smaken. Ik geef je helemaal gelijk hoor 😉 Mocht je het toch binnen de perken willen houden, dan heb ik een heerlijk alternatief voor je. Helemaal geen straf hoor! Heb je buiten de deur een verjaardag, dan geef je ‘m toch gewoon cadeau…kun je meteen zelf mee-snoepen!    

Huishoudelijke mededelingen
De aangegeven hoeveelheden zijn voor de hele taart (taartvorm van +/- 25 a 28 cm). Hier kun je 12 stukjes van 78 gr uit snijden.

Good to know: sommige producten verschillen van merk tot merk in samenstelling en dus ook in bijvoorbeeld de hoeveelheid calorieën. Kijk hier dus even naar! Wij doen in ieder geval boodschappen bij de Jumbo, mocht ik niet het huismerk gebruiken, dan zal ik het er bij zetten.

Statistieken per taartpunt van 78 gr
Calorieën: 199,7
Vetten: 13,1 gr
Koolhydraten: 14,7 gr
Eiwit: 4,9 gr
Suiker: 0 gr

Ingrediënten
– 120 gr Pally Marie biscuits
– 50 gr Becel light
– 5 Dr. Oetker gelatine blaadjes
– 250 ml verse slagroom
– 75 gr bloemenhoning
– 300 gr Philadelphia light naturel
– 100 gr Katharos Griekse yoghurt 0% vet
– 35 gr Krüger cocoa poeder 

Hoe te fabriceren
– Bekleed de taartvorm met bakpapier.
– Maak nu de biscuits fijn tot gruis in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine, dan kun je de biscuits in een schone theedoek wikkelen en met een zwaar voorwerp tot gruis walsen.
– Laat de Becel light op laag vuur al roerend smelten.
– Voeg hier de biscuit kruimels aan toe en roer het mengsel goed door elkaar.
– Verspreid nu het boter/biscuit mengsel over de gehele bodem van de taartvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
– Zet nu de taartvorm in de koelkast om de bodem uit te laten harden. Ondertussen kun je verder met de vulling.
– Vul een kom met koud water en dompel hier één voor één de gelatine blaadjes in onder. Ze blijven eenmaal volgezogen vanzelf onderwater liggen. De kom kun je aan de kant zetten en tot de gelatine blaadjes nodig zijn, zo laten staan.
– Pak nu een beslagkom en doe hier de verse slagroom en de honing in. Klop dit op met een mixer, tot je mooie stevige slagroom hebt.
– Voeg nu de Philadelphia light naturel toe aan de opgeklopte slagroom en mix dit weer goed door elkaar.
– Als dat goed door elkaar is gemixt, voeg je de Griekse yoghurt toe en mix je dit ook weer goed door elkaar.
– Nu pak je weer de kom met de gelatine blaadjes er bij. Haal de blaadjes uit het water en knijp ze goed uit. Doe ze vervolgens in een pannetje met 5 eetlepels water. Laat op laag vuur al roerend de gelatine blaadjes smelten. Niet laten koken! Als ze goed zijn gesmolten, haal je het pannetje van de warmtebron en laat je het afkoelen tot kamertemperatuur. Wacht ook weer niet te lang, want dan beginnen ze al met stollen.
– Ten slotte voeg je de cocoa poeder en de afgekoelde gesmolten gelatine blaadjes toe aan het mengsel in de beslagkom en mix je dit alles goed door elkaar.
– Haal de taartvorm uit de koelkast en spatel het mengsel bovenop de biscuitbodem. Maak de bovenkant mooi glad. Zet nu de taartvorm weer terug in de koelkast en laat hem tenminste 4 uur opstijven. Je geduld zal worden beloont!

Tip
Ik ben een chocolade liefhebber en heb dus cocoa poeder toegevoegd. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen de cocoa poeder te vervangen door een ander smaakje naar keuze!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s