#10 Back in shape – Guilty salmon

Quilty salmon

Sorry…te lekker om nog een ‘onaangetaste’ foto te kunnen nemen. En inderdaad guilty like hell, zalm, avocado, ei, brood. Check allemaal aanwezig. Maar laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal wel eens zo’n guilty pleasure nodig. Dus geniet er van zou ik zeggen!    

Huishoudelijke mededelingen
De aangegeven hoeveelheden zijn voor één guilty salmon, heb je meer gasten dan doe je de ingrediënten maal het aantal gewenste guilty salmons. 

Good to know: sommige producten verschillen van merk tot merk in samenstelling en dus ook in bijvoorbeeld de hoeveelheid calorieën. Kijk hier dus even naar! Wij doen in ieder geval boodschappen bij de Jumbo, mocht ik niet het huismerk gebruiken, dan zal ik het er bij zetten.

Statistieken per guilty salmon (als avondeten heb ik er wel twee nodig…au hij doet een beetje pijn)
Calorieën: 395
Vetten: 17,6 gr
Koolhydraten: 29,9 gr
Eiwit: 26,7 gr
Suiker: 2,7 gr

Ingrediënten
– 50 gr gerookte zalm
– 15 gr avocado
– 2 sneeën fijn volkoren brood
– 1 ei
– 20 gr Philadelphia light bieslook
– 0,5 el halvanaise
– Pam organic extra virgin olive oil spray
– Snufje zout

Hoe te fabriceren
– Rooster de boterhammen even kort, dit kan in een koekenpan/broodrooster/tosti-ijzer.
– Bak in de koekenpan een spiegelei, gebruik hier de Pam organic extra virgin olive oil spray voor.
– Prak ondertussen de avocado fijn en vermeng dit met de halvanaise tot een romige mouse.
– Beleg nu de eerste boterham in de volgende volgorde: Philadelphia light bieslook, gerookte zalm, de avocado mouse en tot slot de tweede boterham.
– Leg nu het spiegelei on top en bestrooi deze naar smaak met zout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s