Het is maar een spelletje

Spelletje

Liegen of het gedrukt staat, zo noemen ze dat volgens mij…dat is precies wat er gebeurt als mij wordt verkondigt dat ze geen kaartjes meer heeft. We doen een kaartspelletje waarbij je om de beurt een kaartje oplegt met dezelfde kleur, dan wel dezelfde afbeelding als het bovenste kaartje van de stapel. Kan je niet, dan pak je een kaartje uit de pot. Wie als eerste al zijn kaartjes kwijtgespeeld heeft, wint. Niet het spel, het plezier of mama-dochter tijd is wat telt, winnen daar gaat het om…volgens Liv dan.

Spelletjesdoos
Overigens een super tip voor een peuter/kleuter verjaardag, de spelletjesdoos van HABA. Hij heet ook letterlijk ‘mijn eerste spelletjesdoos’, vol verschillende (bord)spelletjes voor 3+ jarige. Het zijn maar korte spelletjes, dus de spanningsboog hoeft niet lang vastgehouden te worden. Al is het misschien wel handig als ze een beetje tegen hun verlies kunnen… 

Angermanagement
Liv vindt het geweldig om samen een spelletje te spelen, althans alleen als ze ook wint. Temperament dat zit er wel in, van wie zou ze dat nou hebben? Hartstikke goed beetje voor jezelf opkomen! Maar dit was nieuw voor mij. Mijn hemel, manipulatie, valsspelen, woedeaanvallen, rondvliegende pionnen. Oeps, nog wat werk aan de winkel voordat er spelletjes met anderen gespeeld worden.

Voor de lieve vrede
Om de lieve vrede te bewaren, betrap ik mijzelf er op dat ik extra mijn best doe om te verliezen. Soms lukt het gewoon echt niet en verzin ik er zelfs wat nieuwbakken regels bij voor een ‘goede’ wending van het spel…spel uitkomst dan. Natuurlijk bestaat het leven niet alleen maar uit winnen en zullen er ook (veel ergere) tegenslagen komen. Daarom laat ik het soms ook flink escaleren, leer maar dat verliezen er ook bij hoort. Het is ook zwaar om er voor het eerst achter te komen dat niet alles naar je hand te zetten is of over rozen gaat. Daarom is een tegenslag met een potje ‘boer-erger-je-nieten’ met je moeder misschien een goede eerste stap om kennis te maken met de ‘echte’ wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s