#12 Back in shape – Fish and chips

zalm zoete aardappel

Zoete aardappel mag dan wel ‘aardappel’ worden genoemd, maar is officieel gewoon een groente. Dit is nou zo’n groente die je gemakkelijk kunt ‘verstoppen’, want bereid ze als frietjes en zelfs de kids smullen mee. Visje er bij en je hebt fish and chips! …En deze variant blijft niet eens direct aan je heupen plakken, win-win situatie!       

Huishoudelijke mededelingen
De aangegeven hoeveelheden zijn voor één portie fish and chips, heb je meer gasten dan doe je de ingrediënten maal het aantal porties. 

Good to know: sommige producten verschillen van merk tot merk in samenstelling en dus ook in bijvoorbeeld de hoeveelheid calorieën. Kijk hier dus even naar! Wij doen in ieder geval boodschappen bij de Jumbo, mocht ik niet het huismerk gebruiken, dan zal ik het er bij zetten.

Statistieken per portie fish and chips
Calorieën: 435
Vetten: 18,3 gr
Koolhydraten: 36,8 gr
Eiwit: 28,1 gr
Suiker: 0,4 gr

Ingrediënten
– 1 teentje knoflook
– 70 gr zalm
– 10 gr Geska strooikaas
– 25 gr halvanaise
– 1 el Kikkoman soja minder zout
– Pam Organic Extra Virgin Olive Oil spray
– 5 sprays Body & Fit smart cooking spray
– 5 gr bloemenhoning
– 15 gr bosui
– Snufje Italiaanse kruiden
– Snufje zeezout
– Snufje paprikapoeder
– 125 gr zoet aardappel (bereid, dan is hij lichter dan rauw, dus snij meer!)

Hoe te fabriceren
– Verwarm de oven voor op 240 graden.
– Snijd de zoete aardappel met schil en al in lange repen van max 1 cm dik (frietjes).
– Verdeel de gesneden zoete aardappel gelijkmatig over de bakplaat, zorg dat ze niet te veel over elkaar heen liggen.
– Spray de frietjes nu in met de Pam Organic Extra Virgin Olive Oil spray.
– Bestrooi de frietjes nu met de Geska strooikaas en naar smaak met de Italiaanse kruiden, paprikapoeder en zeezout.
– Pers de knoflook en verdeel deze ook over de frietjes. Schuif nu het geheel voor 30 minuten in het midden van de oven (240 graden).
– Terwijl de frietjes lekker krokant worden, gaan we de zalm bereiden.
– Snijd de bosui in kleine ringetjes en zet dit even opzij voor later.
– Spray een koekenpan in met de Body & Fit smart cooking spray en laat deze goed warm worden.
– Doe de zalm in de pan en bak deze om en om tot bijna gaar.
– Zet nu de warmtebron lager en giet de soja en honing over de zalm. Ook de eerder gesneden bosui mag nu bij de zalm in de koekenpan. Laat het geheel lekker doorsudderen. Schep en draai alles geregeld door/om, dan krijg je overal een lekker gekarameliseerd soja laagje aan.
– Als de zalm gaar is en de frietjes uit de oven komen, leg dan eerst de frietjes op het bord, vervolgens de zalm er bovenop en garneer het geheel met de bosui.
– Oh en een lekkere klodder halvanaise mag natuurlijk ook niet ontbreken, enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s