Happy birthday to me

31 jaar2.jpgHet leven begint bij…31! Roep ik nu, want iemand die 40, 50, 65 etc. wordt, roept dat net zo hard. Gewoon om je eigen onzekerheid over het ouder worden te verbloemen. Was je eerst nog zo blij dat je eindelijk ‘volwassen’ was (dat dacht ik overigens al op mijn 18e), verslik ik mij nu bijna als ze met ‘u’ beginnen…zo volwassen hoeft nou ook weer niet!

Nieuwe periode
Misschien is 30 een logischer jaartal om groots te vieren, maar voor mij was het juist één van de ergste. Overigens niet omdat ik een complex had om van twintiger naar dertiger te gaan en ook niet vanwege de mensen die er waren of het eten, maar omdat ik mijzelf ontzettend in de weg zat. Mentaal ging ik dus niet helemaal lekker, maar met zo’n hoogzwangere buik zat ik mijzelf ook nog eens letterlijk in de weg. O en zo’n spa blauw is best aardig hoor, maar toosten met een wijntje was toch ook net wat leuker geweest. Voor mij begint het leven of in ieder geval een nieuwe periode, dus echt bij 31!

Tel je zegeningen
Soms leidt het leven zijn leven, maar er is zo veel moois om dankbaar voor te zijn. Neem alleen al het feit dat ik 31 mag worden, helaas niet voor iedereen weggelegd. Twee gezonde meiden, een geweldige man en lieve familie. Dieptepunten, die er voor hebben gezorgd dat ik de kleine dingen weer ontzettend waardeer, zoals; op mijn blote voeten de tuin in lopen, Liv die met de buurtkindjes in alle tuinen speelt die ze maar tegen komt, een kopje koffie drinken, boodschappen doen, Fenna op haar buikje in het gras, koken, (uit)eten, een glaasje wijn, relaxen in bad…zo kan ik nog wel even doorgaan. Waar het op neerkomt, een koppie dat minder overuren draait! Ik kan op mijn 31e zeggen dat ik mij echt gezegend en gelukkig voel.

Gister hebben we al geproost, met echte wijn dit keer, maar vandaag en nog vele andere dagen dit jaar zullen we dat nog eens over doen. Gewoon omdat het kan, proost!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s