Jeeh, family vacay

Vakantie

Ongegeneerd de hele dag lui-lekkeren op een strandbedje, beetje sippen aan een cocktail en je nog maar eens buigen over wat lectuur. Strandbedje? Uh, voordat mijn bikini-broekje de stoel überhaupt maar kon raken was ik alweer onderweg naar een crisis situatie. Cocktail? Plakkerige limonade handjes en mondjes schoonmaken bedoel je toch?…(niet helemaal waar, want ik heb een pina colada gescoord). Lectuur? Jip en Janneke voor het slapen gaan (van de kinderen wel te verstaan), is toch ook best vermakelijk? 

Kindervakantie
Waar we eerst nog onze oude vakantiemodus probeerden vol te houden met kind(eren) en al, bleek dat vooral alleen maar één grote lijdensweg te worden voor jong en oud. Door schade en schande wijs, vertrokken we dit jaar met de auto (lekker veel bagage en stoppen wanneer je wilt), naar een appartement (met keuken en ieder een eigen slaapkamer) op een park (veel te doen, alles bij de hand) in de buurt van Parijs (niet te ver reizen). Want ik heb het lang willen ontkennen, maar als de kinderen het leuk hebben, dan hebben papa en mama dat ook!

Goede keus
Ach het appartement was misschien niet helemaal schoon (naar mijn maatstaven en ik begreep later, ook niet helemaal naar andermans maatstaven), maar ik haal toch altijd nog graag even mijn eigen lapje overal overheen. Verder prachtig aangelegd, veel natuur, alle faciliteiten bij de hand en vermaak op elke hoek. Oh en een strakblauwe hemel, terwijl er regenachtige plaatsjes vanuit Nederland binnenkomen, zorgen ook voor een sadistisch getint geluksmomentje. 

Kinderparadijs
Wat heerlijk om volle dagen met z’n allen bij elkaar door te brengen, om het gezicht van je kind te zien als het (bijna) alles mag wat het vraagt. Pony rijden, bootje varen, zelf auto rijden (in een speciale kinderauto hè), ijsjes eten, spelen in de speeltuin(en) of naar hartelust zwemmen. Vooral met papa van de glijbaan, want dat durft ze heus…’Mama ik zal de volgende keer jouw handje vasthouden, dan gaan we samen, ik zal voor jou zorgen. Durf je dan wel?’ Al zou je zeven kleuren ***, dan zou je bij die aanblik en woorden jezelf toch gewoon voor haar in het diepe storten!?  

Code gekraakt
Het lijkt er op dat we de ‘ouders met kleine kinderen’ vakantiecode gekraakt hebben, want zowel wij als de kids hebben genoten. Helaas bleek ook mijn schoonmaaklapje een buikgriepvirus niet te kunnen verhelpen, dus de vakantie werd iets minder paradijselijk afgesloten. Al zijn de leuke herinneringen daar helemaal niet minder om, op naar de volgende!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s