Terug naar school

TerugNaarSchool.jpg

De tijd van ‘nog even een extra rondje snoozen’, van ‘in pyjama naar beneden’ en van ‘ach een half uurtje later naar bed moet kunnen’, worden weer bewaard voor het weekend. Het normale ritme gaat weer van start. Even wennen, want ik omarm het lome zomerleven, maar wat extra uurtjes mama-tijd zijn stiekem ook best fijn.

Schoolvakanties
Juni of september, misschien heel vroeg in juli, dat waren ‘onze’ vakantieperiodes. Lekker rustig en goedkoper zo buiten de schoolvakanties om. De hele zomer heb ik in mijn eigen ‘wij kunnen nog lekker buiten het hoogseizoen op vakantie cocon’ geleefd, tot met het einde van de zomer in zicht ook het besef indaalt dat die uitspraak helemaal niet meer voor mij geldt. Hè, dat kan toch niet kloppen?! Ik reken nog eens zes keer heen en terug. Het is echt waar, Liv gaat vanaf maart naar school, dus…dus we zitten zeg maar nog zo’n (grofweg) 17 jaar vast aan schoolvakanties. Wij zijn nu dus officieel zo’n gezin dat vastzit aan vooraf bepaalde vrije dagen, die op het werk moeten zeggen ‘nee, wij hebben schoolgaande kinderen, dus we kunnen alleen dan en dan’. Die flexibiliteit is mij dus ongezien ontglipt. 

Volle bak genieten
Met dit besef in het achterhoofd, is het volle bak genieten tot maart. Vaak genoeg vervloek ik de dagen dat ze constant op mijn lip zit, niet kan stoppen met vragen stellen of ik een peuteruitbarsting probeer te sussen. Op dat soort momenten moet ik mij maar bedenken dat het eigenlijk pure luxe is dat ik de hele dag met haar ‘zelfgemaakte’ taartjes mag eten en voor de twintigste keer hetzelfde boek voorlees. Samen er tussenuit glippen naar de bakker voor een kopje koffie of in de speeltuin spelen als de meeste kindjes op school zijn, zit er straks niet meer in.

Even de handen vrij
Dit neemt niet weg, dat zo nu en dan een paar uurtjes de handen vrij ook best prettig is. Gewoon om iets in het huishouden te kunnen doen, deze blog te kunnen schrijven of alleen-tijd met Fenna te hebben (die zorg gaat natuurlijk wel gewoon door). Niet alleen voor mij trouwens, maar ook voor Liv is het ter voorbereiding op bovenstaande goed om een paar uurtjes per week van mama losgekoppeld te zijn. Dus hoe fijn de zomer ook was, nu is het het tijd om het (peuter)school leven weer op te pakken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s