#15 Back in shape – Asperges met aardappelpartjes uit de oven

Asperges

Asperges, Liv gruwelt er van…ik vroeger ook dus ik heb nog hoop voor de toekomst. Inmiddels vind ik ze heerlijk (behalve de geur naderhand, if you know what I mean ;-)) en ze zijn ook nog eens heel gezond. De groene hebben overigens mijn voorkeur, deze hoef je ook niet te schillen, daarom vandaag tijd voor een ode aan de asperge!    

Huishoudelijke mededelingen
De aangegeven hoeveelheden zijn voor één portie, heb je meer gasten dan doe je de ingrediënten maal het aantal porties dat je nodig hebt. 

Good to know: sommige producten verschillen van merk tot merk in samenstelling en dus ook in bijvoorbeeld de hoeveelheid calorieën. Kijk hier dus even naar! Wij doen in ieder geval boodschappen bij de Jumbo, mocht ik niet het huismerk gebruiken, dan zal ik het er bij zetten.

Statistieken per portie
Calorieën: 324
Vetten: 8,6 gr
Koolhydraten: 36,8 gr
Eiwit: 22,6 gr
Suiker: 0,1 gr

Ingrediënten
– 1 ei
– 250 gr groene asperges
– 150 gr (bereide) asperge aardappelen (of kruimige)
– 2 plakjes Spanish delight serrano ham
– snufje knoflookpoeder
– snufje Italiaanse kruiden
– snufje zeezout
– snufje Verstegen patat/aardappel kruiden
– 0,5 tl olijfolie
– 5 spray Body&Fit smart cooking spray

Hoe te fabriceren
– Verwarm de oven voor op 240 graden.
– Snijd de aardappelen in partjes en meng ze in een kom met de olijfolie en patat/aardappel kruiden.
– Bekleed de bakplaat met bakpapier en spreid de aardappelpartjes hier op uit. Schuif de bakplaat vervolgens voor 30 minuten in het midden van de oven.
– Kook ondertussen het ei en snijd zo’n 2 cm van de onderkant van de asperges. Kook ook de asperges, deze hoeven niet zo lang, ongeveer 5 minuten (beetgaar).
– Bak in een koekenpan de plakjes serrano ham even kort aan (hoe langer hoe knapperiger). De serrano ham mag nu even aan de kant. De koekenpan kun je hergebruiken voor de asperges.
– Spray de koekenpan in met de Body&Fit smart cooking spray en giet de asperges af en leg ze in de koekenpan. Het is lekker om ze op smaak te brengen met wat knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en wat zeezout. Bak ze om en om.
– Als de aardappelpartjes klaar zijn, kunnen deze op een bord worden gelegd met de asperges ernaast. Garneer de asperges met de serrano ham en het ei. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s