Dag baby, hallo dreumes

Fenna1Jaar2Morgen is Fenna onze birthday girl. Het tijdperk baby zal nooit meer terugkomen, zeg nooit nooit natuurlijk en we zouden een ‘geluk bij een ongelukje’ met alle liefde omarmen (al is dit volgens de artsen 0% kans). Maar het is goed zo, we zijn compleet, onze liefde is vervuld en ook medisch gezien zou nog een zwangerschap niet wenselijk zijn. Hoe dan ook, morgen blazen we één kaarsje uit en verwelkomen daarmee het dreumes-leven.  

Eerst nog zo klein
Mijn babytje, ik wiegde je in mijn armen, hield je tegen mijn borst, huid op huid. Je kleine bolletje met babyhaar, je oogjes die je zo nu en dan opende en ik die je blik geruststellend probeer te beantwoorden. Het is goed, hier ben je veilig, we zullen goed voor je zorgen en alle liefde die we bij ons dragen met je delen. Een klein handje die je vinger omsluit, ten teken dat ook jij als moeder gelieft bent. Kleine kusjes op je bolle wangetje, mijn neus duw ik in je nekje en snuif je babygeur. Gewikkeld in een deken laat je de slaap tot je komen en ik staar en staar, wat ben je lief!

Nu al zo groot
Lief, o zo lief! Knuffelkontje ben je. Inmiddels geen kleine tekenen van genegenheid, nee je legt bewust je hoofdje op mijn schouder, omhelst mij, grijpt naar mij en steekt als een stille boodschap je hoofdje naar mij toe ‘mama, kus mij’. Je eigen zoengeluidjes zijn om te smelten. Ik ken je humor, je grollen en je streken, onze blikken die elkaar kruizen en mij belonen met een tand ontblote (5 stuks) lach. ’s Avond kan ik blijven kijken naar je ontspannen buikje die het ritme van je slapen toont en ’s ochtends maak je mijn dag met je stralende ogen die mij opwachten boven je bedrand uit. 

Groei maar groter
Tijgerend, zittend en optrekkend vind je inmiddels jouw weg. Groei maar groter mijn dreumes, ontdek de wereld. Waar nodig zal ik je handje vasthouden, al zal ik die op z’n tijd ook moeten loslaten. Het was een geweldig eerste jaar, ik hou van jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s