#17 Back in shape – De geneugten van het leven

DeGeneugden.jpg

Hij lonkt…die geur ahhhggg…en hij kijkt mij aan met die oogjes van glanzende chocolade stukjes. Ach wat kan het ook schelen en ik hoor mijzelf zeggen, ‘doe dat chocolade chip cookie er ook maar bij’. Zo zonde, want genieten doe ik er niet eens van. Het maalt alleen maar door mijn hoofd, hoe goed ik bezig was (met de nadruk op was), de hoeveelheid calorieën dit koekje bevat en welk verschil dit zal gaan maken op de weegschaal.  

Afvallen gaat niet over rozen
Iedereen kan afvallen, maar om de balans ook vast te houden moet je jezelf de geneugten van het leven toestaan. Niemand kan zonder en de frustratie van ‘nooit eens iets lekkers kunnen nemen’, zullen je opbreken en waarschijnlijk je juist laten doorslaan in negatief snack gedrag. Wat zijn jouw geneugten? Ik kan in ieder geval niet zonder mijn chocolaatje ’s avonds op de bank bij de thee. Ohh en ik kan ontzettend genieten van ‘een lekker bakkie MET’, tja en dan bedoel ik niet alleen met (haver)melk, maar ook met iets lekkers! 

Dik dagen
Zoals afvallen niet in één dag gebeurt, kom je ook niet gelijk heel veel aan van één slechte dag. Houd dus in je achterhoofd dat wanneer je eens iets slechts neemt, je niet meteen terug bij af bent. Geniet er bewust van en val niet in het ‘het is toch al verpest vandaag, dus die zak chips kan er ook nog wel bij’ gedrag. Val (blijf even liggen en geniet er van), sta op en ga gewoon weer op gezonde voet verder.

Kies bewust
Research loont, dus ben je net zo’n chocoholic als ik, ga dan eens op onderzoek uit en bekijk welk merk/soort de minste calorieën/vetten bevat. Ik weet hoe puurder hoe ‘gezonder’, maar bij mij houdt het toch wel op boven de 72% cacao, daarna vind ik het plat gezegd niet te vreten. Chips knager? Bekijk eens de mogelijkheden van lentil chips (gewoon in de supermarkt). Kies er voor calorieën te besparen bij andere eetmomenten of je (snack)porties te verkleinen (chips in een kleiner bakje en niet uit de zak). Extra calorieën binnenslepen kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld door middel van een workout. Tja wat voor drank geldt, geldt (helaas) ook voor snoepen…geniet met mate!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s