Traditiegetrouw

Bedelarmbandje

Sinterklaasavond wordt er boerenkool gegeten, met Leidsch ontzet eten we hutspot (goh blijkbaar gaan stamppotten en tradities goed samen ;-)) en op oudjaarsdag staat de familie (vooral mijn moeder) zelf oliebollen en appelflappen te bakken…oh en daarna wordt het oude jaar, waarvan voornamelijk gore frituurlucht geheel volgens traditie er afgeboend. 

Good old days
Sommige tradities van vroeger blijven hangen en neem je ongemerkt over, anderen laat je ‘iets minder ongemerkt’ links liggen. Het bedelarmbandje is er zo één die is gebleven. Voor elk nieuw levensjaar een extra bedeltje. Liv mag zich vandaag de dag al ‘rijk’ rekenen met drie bedeltjes, haar zusje was met haar verjaardag aan de beurt voor de eerste. 

Modern versus klassiek
De juwelier had blijkbaar iets anders in zijn hoofd bij een bedelarmbandje, hij kwam enthousiast aanzetten met gemoderniseerde versies en bedeltjes in de hipste vormen en kleuren. Ik bespeurde dan ook een lichtelijk beteuterde frons toen ik vroeg om de meer klassiekere variant, geheel in zilver…en waarschijnlijk (in zijn belang) minder kostbaar…maar voor mij een forse stijging in emotionele waarde!

Meisjes meisje
Zo’n bedelarmbandje is niet bedoelt voor alle dag, maar voor de speciale gelegenheden en eigenlijk nog meer als dierbaar bezit. Maar als we het over speciale gelegenheden hebben, dan is je eerste verjaardag er daar zeker één van. Dus Fenna haar polsje werd versierd met haar eerste sierraad. Prachtig vond ze het! De hele dag heeft ze iedereen die ze tegen kwam haar armbandje geshowd, gefröbeld aan het bedeltje en haar mouwtje naar achter geschoven om hem te kunnen bewonderen. Een echt meisjes meisje in de dop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s