#18 Back in shape – Pasta con carne

Pasta spinazie gehaktbal

‘Pasta con carne’, het rolt al zo lekker mediterraans over de tong, laat staan hoe het proeft op diezelfde tong! Die dik makende ‘P’s’ zijn gewoon zo lekker, patat, pizza…pasta. Hoe fijn dat deze ‘P’ niet geschrapt hoeft te worden, want hij past perfect binnen een caloriearm menu, voor op de balansdag of gewoon voor de lekker!   

Huishoudelijke mededelingen
De aangegeven hoeveelheden zijn voor één portie, heb je meer gasten dan doe je de ingrediënten maal het aantal porties dat je nodig hebt. 

Good to know: sommige producten verschillen van merk tot merk in samenstelling en dus ook in bijvoorbeeld de hoeveelheid calorieën. Kijk hier dus even naar! Wij doen in ieder geval boodschappen bij de Jumbo, mocht ik niet het huismerk gebruiken, dan zal ik het er bij zetten.

Statistieken per portie
Calorieën: 528
Vetten: 18,3 gr
Koolhydraten: 54,2 gr
Eiwit: 32,4 gr
Suiker: 3,6 gr

Ingrediënten
– 1 teentje knoflook
– 15 gr rode ui
– 7 gr Saitaku panko
– 60 gr Barilla collezione pasta
– 100 gr mager rundergehakt
– 40 gr tomatenblokjes
– 70 gr Groko gehakte spinazie
– 5 gr Galbani grana padano
– 20 gr groene olijven zonder pit
– 8 gr Verstegen gehaktkruiden
– Snufje Italiaanse kruiden
– Snufje zeezout
– Pam organic extra virgin olive oil spray

Hoe te fabriceren
– Laat de gehakte spinazie met een beetje water in een pan ontdooien op het vuur.
– Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook, doe deze in een mengkom samen met de panko, gehaktkruiden, het rundergehakt en de helft van de spinazie. Meng dit alles met een klein kopje water, door elkaar. Rol er balletjes van en bak deze rondom bruin aan in een verhitte koekenpan met Pam organic extra virgin olive oil spray. Wanneer ze mooi bruin zijn aan de buitenkant, giet je wat water in de koekenpan (bodempje) en laat je ze met een deksel er op sudderen tot ze van binnen ook gaar zijn.
– Vervolgens breng je een pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je de pasta en een snufje zout toe. Kook de pasta beetgaar.
– Nu is het tijd om de tomatenblokjes te laten uitlekken. Dit kun je het beste doen door de blokjes (boven de wasbak!) in een vergiet te schenken. Zorg dat het ergste sap is verdwenen.
– Giet de pasta af en meng deze met de uitgelekte tomatenblokjes, de overgebleven spinazie en wat Italiaanse kruiden.
– Doe het pasta mengsel in een diep bord, leg hier bovenop de gehaktballetjes en de olijven. Tot slot bestrooi je het geheel met de grana padano. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s