Toen de box er niet meer was

SpeelhoekjeDrie en een half jaar heeft hij een sta in de weg gevormd in onze woonkamer, we kennen ons huidige huis zelfs niet eens zonder. De box wel te verstaan. En toen opeens kwam er zo’n vierkante meter oppervlakte bij aan woonplezier. Althans woonplezier voor de kinderen, want wij moesten deze ruimte meteen alweer inleveren toen hij werd omgetoverd tot speelhoek!

Veredelde opbergplek
Wat doen we met dit looprekje? Ach zet maar even in de box. Waar zetten we deze doos met duplo zo lang? Zet anders maar even in de box. En zo veranderende wat ooit een speelplek voor onze jongste was, in een veredelde opbergplek. Niet de charmantste hoek van het huis, sowieso al niet, maar zeker met een berg zooi er in. Daar moest verandering in komen.

Tijdperk box
Het tijdperk box was nu dus echt verleden tijd. Fenna deed ik al een tijdje geen plezier meer met een paar minuutjes in de box, laat staan mijzelf met al het gekrijs dat dat veroorzaakte. Als soort sentimenteel eerbetoon aan wat ooit was stond hij daar nog. Nu hij langzaam dicht slipte, was voor mij toch ook de tijd rijp om de box aan de wilgen te hangen. Al moest het hoekje wel een functie voor de kinderen blijven vervullen. Dus ik ging op speelhoek inspiratie.

Praktische mama
Heel inspirerend hoor die plaatjes en ik had ook de wildste plannen, die overigens flink werden getempt door manlief. Eigenlijk werd er gewoon een veto uitgesproken. Maar voor praktisch valt ook iets te zeggen. Dus alle ideeën werden zo vervormt dat het bij één en dezelfde Zweeds warenhuis kon worden ingekocht. 

Spelen maar!
Eenmaal de welbekende bijbehorende inbussleutel ter hand genomen, vinden wij zeker dat het resultaat er mag zijn. Geen foeilelijke puist meer, maar een verzorgd speelhoekje. De kinderen zijn er overigens ook mee in hun nopjes, ook niet onbelangrijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s