Sinte Sinte…Maarten

LampionNee, we hebben het nog niet over DE Sint, al komt die ook alweer bijna aan in ons land, maar over een andere goedheiligman. Verwarrend, al laat ik een uitleg na een heldhaftige poging van een paar zinnen, maar zitten. Wat zal het je ook schelen als kind, wanneer je ongegeneerd snoep kunt innen. Al houd ik helemaal niet van deze mentaliteit, dus op een plan van aanpak moest ik als moeder even broeden. 

Mooi mee weggekomen
Het eerste jaar was Liv acht maanden, had geen benul van het bestaan van ene Maarten, bovendien woonden we toen nog in een appartement waar op 11 november nog nooit de voordeurbel is gegaan voor een liedje en een snoepje. Het jaar daarop was het voor haar al magisch genoeg om thuis te blijven en de voordeur open te maken voor een pracht aan lichtjes en zingende kindjes. Afgelopen jaar waren we een lang weekend weg, al blijkt de elfde van de elfde een heel ander en groter gekkenhuis in te houden in het Maastrichtse…klein inschattingsfoutje van onze kant.

Gezond wordt niet gewaardeerd
Het jaar dat we thuis waren, was ik helemaal gemotiveerd om een ‘gezond’ voorbeeld voor de kinderen te vormen. Daarom geen kom vol zoetigheid, maar zelf geknutselde paddenstoeltjes op een doosje rozijntjes geplakt. Gelukkig konden de ouders het wel waarderen, maar de kinderen keken toch wat beteuterd wanneer hun grijpgrage handjes een doosje rozijntje bleken te hebben gescoord. Bovendien waren vijftig stuks bij lange na niet genoeg om alle zingende kindjes aan de deur te kunnen voorzien, dus moesten we noodgedwongen alsnog overstappen op de ‘normale’ snoeppot. 

Voor het eerst
Deze keer werd voor Liv de eerste keer. Ze kan nu ook daadwerkelijk een Sint Maarten liedje (soort van) zingen…iets met koeien en rokjes toch? Maar ik wilde zo veel mogelijk een ordinaire snaaipartij voorkomen, bovendien vind ik het niet nodig dat we nog tot in het nieuwe jaar Sint Maarten snoep eten. Daarom bleven we lekker in onze eigen straat en zongen we tot slot een liedje bij onze eigen voordeur. Goh wat lijk ik dan toch op mijn moeder…!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s