#20 Back in shape – Een bakplaat vol gezond lekkers

ZalmWortelTuinbonen.jpg

Een bakplaat vol liefde, van mij voor jou! Geen tienduizend pannen die na afloop je aanrecht ontsieren of bergen vaat die je aanstaren. Één bakplaat, that’s it…oké en een snijplank, mengkom en mesje ;-). Hier was het een hit, zelfs onder de kinderen…simpel, slank, gezond en etende kinderen, wat wil een moeder…uh mens nog meer!

Huishoudelijke mededelingen
De aangegeven hoeveelheden zijn voor één portie, heb je meer gasten dan doe je de ingrediënten maal het aantal porties dat je nodig hebt. 

Good to know: sommige producten verschillen van merk tot merk in samenstelling en dus ook in bijvoorbeeld de hoeveelheid calorieën. Kijk hier dus even naar! Wij doen in ieder geval boodschappen bij de Albert Heijn, mocht ik niet het huismerk gebruiken, dan zal ik het er bij zetten.

Statistieken per portie
Calorieën: 540,5
Vetten: 22,2 gr
Koolhydraten: 40,2 gr
Eiwit: 38,4 gr
Suiker: 8,6 gr

Ingrediënten
– 200 gr winterpenen
– 2 plakjes citroen
– 40 gr rode uien
– 100 gr zalm
– 50 gr gefrituurde tuinbonen met sojasaus (Tip: ook lekker met 30 gr cashewnoten)
– 1 tl Verstegen viskruiden
– Snufje zeezout
– Snufje knoflookpoeder
– Pam organic extra virgin olive oil spray

Hoe te fabriceren
– Verwarm de oven voor op 230 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
– Maak de winterpenen schoon en snijd ze in schijfjes van +/- een halve centimeter dik.
– Ontdoe de rode uien van hun schil en snijd ze in partjes.
– Doe de gesneden wortels en uien in een mengkom en meng met de Pam organic extra virgin olive oil spray, het zeezout en de knoflookpoeder. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat, houd wat ruimte over voor de zalm.
– Leg nu de zalm ook op de bakplaat, bestrooi met wat viskruiden en leg twee schijfjes citroen bovenop.
– Schuif de bakplaat voor 25 tot 30 minuten in het midden van de oven.
– Wanneer de oven klaar is, verdeel je eerst het wortel/ui mengsel over het bord, strooi hier de gefrituurde tuinbonen met sojasaus overheen en leg de zalm bovenop. Serveer de schijfjes citroen erbij, om eventueel nog wat extra citroensap toe te kunnen voegen aan het gerecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s